مدیرکل بهزیستی استان قم اعلام کرد:

80 درصد کودکان خیابانی در قم کودک کار هستند

  • تاریخ انتشار : 1396/8/30 ساعت : 09:28 - 6 سال قبل
  • از گروه : استان ها
  • زیرگروه : قم
مدیرکل بهزیستی استان قم، کودکان خیابانی را معضلی برای استان برشمرد و خاطرنشان کرد: در استان قم سالیانه نزدیک به 300 کودک خیابانی در سطح شهر جمع‌آوری و ساماندهی می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، رضا سلیقه شامگاه دوشنبه در شانزدهمین جلسه علنی و رسمی شورای اسلامی شهر قم که بدون حضور شهردار برگزار شد، عنوان کرد: . 80 درصد از کودکان خیابانی، کودک کار هستند. در این ارتباط هماهنگی‌های لازم با آموزش و پرورش برای آموزش آنها انجام شده است اما نیاز به حمایت های خانواده ها در کاهش بحران داریم.

وی افزود: یکی از آسیب های اجتماعی جدی، تکدی گری است که در این راستا از ابتدای سال جاری با تلاش های انجام شده 300 بانوی متکدی در قم جمع آوری شد.

مدیرکل بهزیستی استان قم افزود: کاهش آمار تکدی گری به فرهنگ سازی و انجام کارهای ریشه ای نیاز دارد به ویژه اینکه بسیاری از متکدیان مشکلات مالی ندارند و حتی فردی متکدی با مبلغ ۹ میلیون تومان پول نقد دستگیر شد. مردم باید بدانند در کمک های مالی، نیازمندان واقعی را در نظر بگیرند در این زمینه باید آگاهی لازم را برای حل معضل تکدی گری و کاهش آمار متکدیان ارائه داد.

وی بیان کرد: امروز سازمان بهزیستی یک سازمان فرهنگی، اجتماعی و حمایتی است. در حال حاضر بیش از ۱۵۰ فعالیت برای سازمان در جهت اقدامات پیشگیرانه و توانبخشی تعریف شده است.

وی عنوان کرد: در مجموع بیش از 100 هزار نفر به صورت غیر مستقیم از خدمات این سازمان استفاده می‌کنند و به طور مستقیم نیز هزاران نفر از این خدمات بهره مند هستند. از معضلات جدی، فقر فرهنگی و اجتماعی است. سازمان بهزیستی بر آن است با برنامه ریزی های لازم آسیب های اجتماعی را رفع کند.

وی اظهار داشت: ارتقای آگاهی از فعالیت اورژانس‌های اجتماعی می تواند تا حدی در کاهش آسیب ها موثر باشد، در این خصوص به طور میانگین سالانه بیش از 3 هزار تماس در حوزه اجتماعی انجام می گیرد.

مدیرکل بهزیستی استان قم خاطرنشان کرد: همچنین در زمینه مشاوره‌های طلاق نیز در حدود 3 هزار و 500 مورد پرونده به سازمان بهزیستی ارجاع داده شد که در نهایت با مشاوره های کارشناسی 30 درصد اینگونه افراد به زندگی عادی خود بازگشتند.

وی، آموزش مهارت های زندگی به زوجین را راهکاری در زمینه جلوگیری از طلاق برشمرد و ادامه داد: در طول سال در حدود 11 هزار مورد ازدواج در استان قم انجام می‌شود که 30 درصد از آن ها توسط بهزیستی آموزش‌های لازم را سپری می کنند.

سلیقه در رابطه با معلولان یادآور شد: در استان قم 4000 معلول اعصاب و روان، 5000 معلول ذهنی و 400 نفر دارای مشکل نخاعی هستند که خدمات مختلفی را دریافت می‌کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز گفت: رفع آسیب های اجتماعی نیازمند هم افزایی دستگاههای اجرایی و فرهنگ سازی است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، عبدالله جلالی شامگاه دوشنبه در شانزدهمین جلسه علنی و رسمی شورای اسلامی شهر قم که بدون حضور شهردار برگزار شد، عنوان کرد: برای رفع معضلات اجتماعی باید راهکارهای جدی اندیشید تا به صورت ریشه ای حل شود.

وی با بیان اینکه برخی از معضلات و آسیب‌های اجتماعی در شهر مقدس قم زمینه ساز بروز مشکلات و دغدغه هایی شده است، یادآور شد: مشارکت مسئولان و دستگاههای اجرایی می تواند در رفع این آسیب های اجتماعی موثر باشد. با توجه به اینکه برخی از آسیب ها زیبنده قم نیست تلاش و اهتمام جدی در رفع آن نیاز است.

جلالی در خصوص معلولان و اهمیت حمایت از آن ها با اشاره به اینکه هر یک از افراد معلول در جامعه دارای حقوق ویژه ای است که باید بدان توجه شود، گفت:معلولان با مشکلاتی مانند تردد در سطح شهر مواجه اند که در این باره رفع مشکلات می تواند زندگی بهتری را برای آن ها رقم بزند.

وی با اشاره به حادثه ناگوار زلزله غرب کشور نیز بیان کرد: این زلزله خسارات جبران ناپذیر جانی و همچنین مالی به دنبال داشت.

جلالی اظهار کرد: توجه به نیازهای اساسی آسیب دیدگان و به ویژه در بحث اسکان و بهره مندی آن ها از سیستم های گرمایشی دارای اهمیت زیادی است و باید در این زمینه برنامه ریزی صورت گیرد. خوشبختانه ملت ایران در این حادثه کمک های زیادی به منطقه داشته اند تا بخشی از خسارات آسیب دیدگان رفع گردد.

رئیس شورای اسلامی شهر قم تاکید کرد: رفع همه مشکلات و کمبودهای مردم زلزله زده نیاز به تدبیر دولت و مشارکت های مردمی و برنامه ریزی های صحیحی دارد که در این خصوص امیدواریم اقدامات لازم صورت گیرد.

وی عنوان کرد: پیشگیری از خسارت زلزله نیز دارای اهمیت زیادی است، در این زمینه مقاوم سازی ساختمان ها می تواند بخش زیادی از خسارات ناشی از حوادث را کاهش دهد. در استان قم نیز بافت های قدیمی و ساختمان های فرسوده زیادی وجود دارد که باید در این ارتباط نگاه ویژه ای نسبت به مقاوم سازی سازه ها صورت گیرد.

وی گفت: مقاوم سازی و بهسازی وضعیت ساختمان ها و سازه ها در قم موجب می شود در زمان بحران و حوادث شاهد کاهش خسارت های جانی و مالی باشیم.
انتهای پیام


نظر خود را ثبت کنید