ره‌آورد سفر به قونیه پیام رحمت و دوستی است

نویسنده کتاب رکاب‌زنان در پی شمس گفت: این کتاب سفرنامه‌ای عرفانی است که خاطرات سفر زمینی با دوچرخه از تبریز به قونیه و دمشق در سال بزرگداشت مولانا بدان افزوده شده است.

به گزارش ایسنا دکتر شهریار حسن زاده که در پنجاهمین نشست کتاب «خانه دانش و فرهنگ زریاب» در خوی سخن می‌گفت، افزود: به وضوح آثار پیام رحمت و دوستی مولانا را می‌توان در مجاوران آرامگاه ایشان در قونیه مشاهده کرد به طوریکه نوعدوستی و کمک به همنوع در مردم این شهر نهادینه شده است.

 دکتر  حسن زاده که در جلسه نقد و بررسی کتاب «رکاب‌زنان در پی شمس» سخنرانی می‌کرد با اشاره به محتوا و ویژگی‌های این اثر افزود: با وجود نامگذاری این کتاب به نام شمس تبریزی و مسیرهای پیموده شده از سوی او باید این سفر را ناتمام محسوب کرد چرا که برابر مستندات تاریخی ارائه شده از سوی متخصصان امر، شمس بعد از ترک قونیه در خوی ساکن شده و در این شهر درگذشته است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تاکید کرد: از سه مقدمه نوشته شده برای این اثر، مقدمه خود نویسنده با داشتن متنی صریح و زیبا بر دو مقدمه دیگر برتری دارد. وی آشنایی نویسنده با فن نگارش، استفاده از شواهد شعری متناسب با متن، احاطه به مثنوی، کلیات و مقالات شمس و استفاده از آرایه‌های ادبی را از جمله محاسن این کتاب دانست و خاطر نشان کرد: استفاده از منابع تاریخی مختلف و ارائه اطلاعات دایره المعارفی، خواننده این اثر را از مراجعه به سایر منابع بی نیاز می‌کند.

دکتر حسن زاده برخی مغایرتها با اصول آیین نگارش فارسی را از جمله کاستی‌های این اثر عنوان کرد و افزود: در صورتی که از برخی واژگان خارجی استفاده نمی‌شد و از تلفیق مطالب متن با زیر نویس پرهیز شده و ذکر منابع مورد استفاده برابر استانداردهای ارجاع دهی صورت می‌گرفت بر غنای این کتاب افزوده می‌شد.

گفتنی است کتاب رکاب‌زنان در پی شمس از سوی انتشارات ستوده تبریز در 630 صفحه و با قطع وزیری به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/


نظر خود را ثبت کنید