نعمت زاده

یکهزار و 700 فقره بازدید نظارتی از واحدهای تولیدی کشور صورت گرفت

اراک - ایرنا - وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: نخستین بار در کشور یکهزار و 700 فقره بازدید ونظارت از واحدهای تولیدی در کشور صورت گرفته است.
به گزارش ایرنا، محمدرضا نعمت زاده عصر پنجشنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان مرکزی در اراک افزود: سیستم نظارتی در نظام تسهیلات دهی حوزه تولید در کشور فعال شده و در جریان آن تاکنون سه هزار و 900 اشتغال جدید در کشور در واحدهای نظارت شده ایجاد شده است.
وی بیان کرد: تعداد اشتغال ایجاد شده به طور قطع بیش از این تعداد است زیرا از واحدهای نظارت نشده آمارهای جدید در دست نیست.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در این راستا حدود 300 واحد افزایش تولید داشته است، و تبدیل نقدینگی به تولید زمان بر است.
نعمت زاده اظهار کرد: نظام نظارتی با هدف راهبری تسهیلات ارایه شده در راستای افزایش تولید، صادرات و اشتغال تدوین و اجرایی شده است.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب پیگیر مباحث نظارتی بر تسهیلات ارایه شده به واحدهای تولیدی هستند و حساسیت ویژه در این راستا دارند و در چند روز گذشته خواستار گزارش نظارتی دقیق در فعالیت حوزه صنعت و تولید شدند که گزارشی به محضر ایشان ارسال شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در راستای پیشبرد سیاست های اقتصاد مقاومتی موفقیت های خوبی در استان مرکزی حاصل شده است.
نعمت زاده عنوان کرد: استاندار مرکزی در این راستا مسائل را با جدیت و دلسوزی خاص دنبال می کنند و در بحث هپکو نگرانی های زیادی داشتند.
وی یادآور شد: مسائل هپکو پیچیده و خاص است که با اقدامات در دست انجام مسائل آن حل خواهد شد و در این راستا استاندار مرکزی اقدام های خوبی انجام داده اند.
وی ادامه داد:در نشست شامگاه گذشته هسات دولت مسائل هپکو مطرح و وضعیت این شرکت تشریح شد و امید است در آخرین مزایده خصوصی سازی گروهی که اهلیت داشته باشد، مدیریت این شرکت را برعهده گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: هپکو واحد صنعتی خوب و نمونه است اما چند ماه گذشته به خاطر بی توجهی مالکان رها شده بود و زحمت آن به دوش استان و در برخی مواقع به تهران افتاد.
نعمت زاده بیان کرد: پیگیری برای تسریع در راه اندازی شرکت سایپا خمین نیز روز گذشته در نشست ویژه ای بررسی شد وتوسعه سایپا در دولت های قبل در چندین منطقه از کشور آغاز شده بود اما توجیه اقتصادی نداشت و کار متوقف شده بود که به بخش خصوصی سازی واگذار شد و امور در شرایط بهتری پی گرفته شد.
وی عنوان کرد: این شرکت مقتدر است اما تمرکز اصلی سرمایه گذران این شرکت در صنایع لبنی، موادغذایی و صنایع مرتبط بوده و در صنعت خودرو خیلی فعال نیست که در نشست شب گذشته تصمیم بر آن شد که سایپا این شرکت را تحویل گیردتا تکمیل شود و در اوایل سال خط تولید آن به ثمر بنشیند و اتاق رنگ و موارد دیگر آن تکمیل شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: پیگیری و تسریع امور در طرح پتروشیمی خمین نیز در دست انجام است و مصوبه شهرک آن در هیات دولت در حال بررسی است و به زودی تصویب نهایی می شود.
وی گفت: خمین نیازمند ظرفیت های اشتغالزای بیشتری است و با راه اندازی واحدهای تولیدی سایپا و پتروشیمی شرایط شهرستان متفاوت خواهد شد.
نعمت زاده بیان کرد: واحد نساجی این شهرستان نیز سال ها متوقف بود که با بانک صنعت، معدن و تجارت در این راستا مذاکراتی صورت گرفته است و قرار است با واگذاری برای نوسازی و سرمایه گذاری به زودی راه اندازی شود.
وی اظهار کرد: 6 هزار و 700 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید از طریق بانک های استان مرکزی به 900 واحد صنعتی و کشاورزی این استان کمک شده که این اقدام جای تشکر دارد و امید است باقی درخواست ها نیز با سرعت انجام شود.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت عنوان کرد: بنا بر اعلام بانک مرکزی محدودیتی برای پرداخت تسهیلات رونق تولید در سقف استانی و کلی وجود ندارد.
وی ادامه داد: انتظار است استان مرکزی در راستای پرداخت تسهیلات رونق تولید جزء سه استان برتر باشد.
نعمت زاده در بخش دیگری از سخنانش در خصوص 22 بهمن گفت: زیبایی دوران شیرین پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 باید ادامه داشته باشد و برخی اختلاف های سلیقه های جزئی نباید افکار باعث دور شدن از یکدیگر نشود.
وی تاکید کرد: رمز پیروزی انقلاب اسلامی رهبری، حضور مردم و وحدت کلمه بود و این مهم باید امروز بیش از گذشته مدنظر باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت از مردم خواست در راهپیمایی 22 بهمن مانند سال های گذشته حضوری پرشور و دشمن شکن داشته باشند.
بهره برداری از طرح توسعه 2 واحد صنعتی و تولیدی در شهرستان ساوه، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان مرکزی، حضور در گلزار شهدا و ادای احترام به مقام شامخ شهدای اراک، افتتاح نخستین مزرعه خورشیدی بخش خصوصی، بازدید از شرکت ایرالکو و نمایشگاه فرش دستباف در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی اراک و حضور در صدا و سیمای استان، از دیگر برنامه های محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر یکروزه خود به استان مرکزی است.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و دو دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در سطح کشور برخوردار است.
استان مرکزی رتبه اول صادرات ماهیان زینتی را به خود اختصاص داده و حدود 90 درصد صادرات این ماهیان از این استان انجام می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
3005/6013/خبرنگار:معصومه صفری***انتشار دهنده:مژگان حیدری

نظر خود را ثبت کنید