پروژه«چند شب دو نوازی همساز» آغاز می‌شود

در ادامه مجموعه برنامه‌های «چند شب»، پروژه «چند شب دو نوازی همساز» از پنجم بهمن ماه در تالار رودکی برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری «نغمه حصار»، پروژه «چند شب دو نوازی همساز» در ادامه مجموعه کنسرت‌های «چند شب» از روز پنجم بهمن ماه با حضور تعدادی از هنرمندان مطرح موسیقی ایرانی در تالار رودکی تهران آغاز می شود. در این دوره ۹ «دوئت همساز» طی سه کنسرت به اجرای برنامه می پردازند.

در پروژه «چند شب دو نوازی همساز» که در ادامه پروژه‌های «چند شب تار»، «چند شب کمانچه»، «چند شب گیتار» و «چند شب عود» برگزار می‌شود موضوع دو نوازی در موسیقی ایرانی آن هم  در نوع همساز کمتر دیده شده، مورد توجه قرار می گیرد، که در این دوره اجرای دو نوازی «کمانچه با کمانچه»، «تار با تار» و «عود با عود» توسط هنرمندان فعال این عرصه در تالار رودکی پیش روی مخاطبان قرار می گیرد.

افشین معصومی مدیر این موسسه و برگزارکننده پروژه «چند شب»،  با اشاره به جزییات دور جدید این برنامه‌ها گفت: اگر نگاهی به موسیقی غربی بیندازیم به طور حتم نمونه‌های بسیاری از ترکیب‌های دو نوازی و چند نوازی را می توان یافت که هریک آثار قابل تاملی هستند. از این رو طی سال‌های اخیر انواع مختلف چنین هم نشینی‌ها و ترکیب‌هایی در آن سوی مرزها اجرا شده و مخاطبان نیز از این برنامه استقبال  کردند.

وی افزود: متاسفانه در موسیقی اصیل ایرانی با وجود تمام تلاش‌هایی که توسط هنرمندان این عرصه انجام گرفته ما کمتر شاهد اجرای ترکیب‌های دونوازی همساز بودیم، به همین جهت ما در مجموعه کنسرت‌های «چند شب» همانطور که بارها درباره آن صحبت شده، تلاش داریم تا با یادآوری تک نوازی به عنوان شیرازه موسیقی ایرانی و همچنین خلق موقعیتی برای آنچه کمتر به آن پرداخته شده، فعالیت‌هایی را انجام دهیم که امیدوارم مورد توجه دوستداران موسیقی ایرانی قرار گیرد.

معصومی افزود: به اعتقاد من موسیقی ایرانی در سیر تکاملی و بقای خود پس از دهه شصت که اوج شکوفایی آن در چند دهه اخیر است، از مسیرش خارج و در فضایی قرار گرفته که بیشتر به موسیقی پاپ نزدیک‌تر شده است. متاسفانه امروزه شرایط به گونه‌ای رقم خورده که هر موسیقی که در آن ساز ایرانی استفاده شده  به عنوان «موسیقی ایرانی» و به غلط تر «موسیقی سنتی» هم خوانده می شود. به طور حتم ایجاد چنین فضایی هم باعث تغییر ذائقه و هم موجب سرگشتگی مخاطبان جدی موسیقی ایرانی شده است.

او همچنین گفت: ما امروز در شرایطی قرار داریم که مخاطب موسیقی اصولا هیچ سلیقه و ذائقه ای را دنبال نمی کند و صرفا موسیقی  را گوش می دهد که در برخی از اوقات امیر تتلو و در برخی از اوقات هم «چرا رفتی» است. به هر صورت تمام مواردی که به آن اشاره شد دغدغه اصلی من برای پرداختن به این مجموعه کنسرت هاست که شاید سر منزل جدیدی برای ادامه راه موسیقی ایرانی باشد.

برنامه مجموعه کنسرت های «چندشب دونوازی» در تالار رودکی تهران به ترتیب زیر اعلام شده است:

پنجشنبه ۵ بهمن، ساعت ۲۱

نازنین غنی زاده (نوازنده کمانچه) و المیرا مردانه (نوازنده کمانچه)

مریم خدابخش(نوازنده عود) و امین حیدری (نوازنده عود)

بهزاد رواقی (نوازنده تار) و شاهین صفایی (نوازنده تار)

جمعه ۶ بهمن، ساعت ۱۸

شروین مهاجر (نوازنده کمانچه) و مهرزاد اعظمی کیا (نوازنده کمانچه)

ابراهیم باقری (نوازنده عود) و  ندا چراغیان (نوازنده عود)

میثم ملکی (نوازنده تار) و  پیام جوانی(نوازنده تار)

جمعه ٦ بهمن - ساعت ۲۱

سامر حبیبی (نوازنده کمانچه) و مهرداد ناصحی (نوازنده کمانچه)

بهناز بهنام نیا (نوازنده عود) و رخساره رستمی (نوازنده عود)

حامدفکوری (نوازنده تار) و مقداد شاه حسینی (نوازنده تار)

به گزارش ایسنا، علاقه‌مندان برای تهیه بلیت مجموعه کنسرت های «چندشب دونوازی» می‌توانند به سامانه تیوال مراجعه کنند.

مجموعه کنسرت‌های «چندشب»  که  با هدف یادآوری ریشه های اصلی موسیقی در دوره های مختلف طراحی شده که در هر دوره به یک ساز از حوزه موسیقی ایرانی، کلاسیک و نواحی  و بخش های دیگری از  گونه های موسیقی پرداخته می شود.

انتهای پیام


نظر خود را ثبت کنید