ماجرای هولوکاست و آتش زدن سفارت عربستان درباره "برجام" هم اتفاق می افتد؟!

با توجه به تجربه های تاریخی متعدد، جداً بیم آن می رود که باز عده ای از سر خطا یا خیانت، با اقدامات نابخردانه و ای بسا با ظاهری موجه، ورق را به زیان ایران برگردانند.

عصر ایران؛ جعفر محمدی - برگرداندن روندهای مطلوب ایران به جریانی علیه کشور، اتفاقی است که بارها و بارها رخ داده و البته محل تأمل فراوان نیز هست؛ از میان مثال های متعدد تاریخی، دو مثال را بازگو می کنم:

1 - درست چند ماه بعد از شکست اسرائیل در جنگ 33 روزه با حزب الله، که یک انزوا و حقارت تاریخی برای تل آویو بود و حزب الله لبنان در کانون توجه، تحسین و تأییدات جهان اسلام قرار داشت، بی هیچ دلیل و منطقی، همایش هولوکاست در ایران برگزار شد و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور وقت ایران با طرح دروغ بودن هولوکاست، بر نابودی اسرائیل و محو آن از روی نقشه جغرافیا، تأکید و تصریح کرد.

اسرائیل از منظر جمهوری اسلامی، حکومتی نامشروع است ولی در دنیا، به عنوان عضوی از اعضای جامعه جهانی که در سازمان ملل نیز حضور دارد، شناخته می شود. از این رو، سخنان احمدی نژاد و دامن زدن به موضوع هولوکاست و محو اسرائیل از سوی عالی ترین مقام اجرایی ایران، این دستاویز را به مثابه هدیه ای ارزشمند در اختیار اسرائیل قرار داد که فریاد بزند که آی جهانیان! ایران یک کشور عضو جامعه جهانی را تهدید به محو از روی نقشه می کند (این موضوع همزمان بود با متهم شدن ایران به تلاش برای ساخت بمب اتم).
بدین ترتیب، اسرائیل با جلب همدلی بین المللی، از انزوای آن دوران بیرون آمد و با تبلیغات و مظلوم نمایی، توجه جهانیان به خود را خود جلب کرد و به جای آن که پاسخگوی جنایاتش در جنگ 33 روزه و فلسطین باشد، تبدیل به کشور مظلومی شد که یک کشور دیگر می خواهد با بمب اتم منهدمش کند! 

2 - بعد از گردن زدن شیخ نمر، روحانی شیعه عربستانی، حکومت سعودی در معرض محکومیت بین المللی قرار گرفت چرا که اعدام یک مخالف سیاسی، مخالف همه موازین حقوق بشری است. ایران نیز به عنوان حامی شیخ نمر، در موضع طرح انتقاد و خرده گیری بر عربستان بود.
در چنین وضعیت نامطلوبی برای عربستان که ایران دست بالا را داشت، ناگهان عده ای به سفارت عربستان در تهران حمله کردند و آن را آتش زدند!


این اقدام که مخالف همه مقررات بین المللی بود، ورق را برگرداند و عربستانی که تا آن لحظه باید پاسخگوی جنایت اش می بود، در موضع طلبکاری قرار گرفت. همه دنیا حمله به سفارت عربستان را تقبیح کرد، عربستان و تعدادی از کشورهای همسویش با ایران قطع رابطه کردند و عزم حکومت سعودی برای کارشکنی بین المللی علیه ایران، جزم تر از قبل شد.

اینک دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با خروج از برجام، آمریکا را از سایر اعضای 1+5 جدا کرده و در این باره، به تنهایی کشانده است. هم اکنون، اروپا، روسیه و چین، اعلام کرده اند که برای استمرار برجام، در کنار ایران خواهند بود و ایران نیز در حال شرط گذاری برای آنهاست که تنها در صورتی در برجام می ماند که از منافع آن برخوردار باشد.

با توجه به تجربه های تاریخی متعدد، جداً بیم آن می رود که باز عده ای از سر خطا یا خیانت، با اقدامات نابخردانه و ای بسا با ظاهری موجه، ورق را به زیان ایران برگردانند و در موضع ضعف و انفعال قرار دهند. این هشدار را را باید بسیار جدی گرفت و درباره پشت پرده چنین اقدامات احتمالی نیز باید بررسی های استراتژیک تری صورت بگیرد. 


نظر خود را ثبت کنید