ضرورت توسعه‌ی زیرساخت‌ها در منظر جهانی ساسانی

  • تاریخ انتشار : 1397/4/13 ساعت : 16:02 - 5 سال قبل
  • از گروه : استان ها
  • زیرگروه : فارس
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان فارس با اشاره به ثبت منظر جهانی ساسانی، از توسعه‌ی زیرساخت‌های گردشگری در این محور با توجه به الزامات موجود خبر داد.

‌به گزارش ایسنا‌، مصیب امیری چهارشنبه 13 تیر در ششمین جلسه کارگروه گردشگری استان فارس، گفت: تاکنون 23 پرونده در حوزه میراث تاریخی در کل کشور به ثبت رسیده که از این تعداد 5 پرونده متعلق به استان فارس است و یک اثر نیز در حوزه میراث طبیعی قرار دارد .

مصیب امیری با بیان اینکه سالانه هر یک از کشورهای جهان فرصت دارند که دو اثر شامل یک میراث طبیعی و یک میراث تاریخی ثبت کنند، گفت: ‌‌امسال از ایران دو پروند ه‌ی محور باستان شناسی ساسانیان و جنگل‌های ارسباران ارائه و محور ساسانیان ثبت شد.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس با تصریح اینکه ثبت جهانی یک اثر یعنی آن اثر تعلق به جهانیان دارد و تمام کشورها نقش خواهند داشت، گفت: ثبت یک اثر جهانی برای هر کشوری رونق گردشگری را به ارمغان می‌آورد؛ البته ایران و فارس در این زمینه پتانسیل فراوانی دارد.

امیری با بیان اینکه سه شهرستان استان فارس در پرونده‌ی ثبت جهانی محور ساسانی نقظ دارند، گفت: در این پرونده مجموع هفت اثر با یک شماره ثبت شده است.

او توضیح داد: کاخ ساسانی سروستان، مجموع آثار ساسانی در فیروزآباد شامل شهر گور، آتشکده کاخ، قلعه دختر و شهر بیشاپور، تنگ چوگان با شش نقش برجسته و غار شاپور در کازرون آثار ثبت شده در این پرونده را شامل می‌شود.

امیری با یادآوری اینکه اکنون تعداد آثار تاریخی فارس که به ثبت جهانی رسیده، 11 اثر است، گفت: پیش از این تخت‌جمشید، پاسارگاد، باغ ارم و باغ پاسارگاد، ثبت شده بود.

امیری گفت: پرونده ثبت جهانی برای اولین بار به عنوان ثبت موقت در سال 75 ارسال شد که بناهای نظیر شهر تاریخی بیشاپور، فیروزآباد، سروستان، مجموعه زندیه، باغ های تاریخی و قلعه های تاریخی، قلعه ایزدخواست و بخشی از آب انبارها به عنوان آثاری که قابلیت ثبت دار د توسط اداره کل میراث فرهنگی استان فارس ارائه شده بود.

او با بیان اینکه اقدامات لازم برای ثبت محور ساسانی به سال 94 باز می‌گردد، بیان کرد: یکی از الزامات ثبت جهانی بحث حرائم بود که انجام شد؛ در این بین قبرستان آتشکده فیروزآباد یک مشکل اساسی بود که توانستیم در این پرونده با همکاری دهیاری و فرمانداری اقداماتی برای ساماندهی قبرستان انجام دهیم .

امیری اضافه کرد: در عین حال از پس نباید اجازه دفن اموات در قبرستان یاد شده داده شود.

وی گفت: یکی از الزامات دیگر ثبت جهاتی در روستای آتشکده یا کاخ اردشیر نیز بحث مرمت بود و یونسکو نیز حسا‌سیت‌‌های لازم را داشت که در این خصوص اسناد مرمت‌‌های انجام شده طی 10 سال جمع‌آوری و ارائه شد.

امیری با اشاره به ایجاد زیر ساخت‌های گردشگری گفت: سال گذشته در خصوص سرویس‌های بهداشتی، نمازخانه، ایجاد مسیرهای دسترسی، تابلوهای معرفی با نشان یونسکو به زبان انگلیسی و فارسی و ... اقداماتی انجام شد؛ البته بخشی از فعالیت‌ها ناتمام مانده که امید است انجام شود.

او اضافه کرد : بیشترین اقدامات در بحث مرمت، ساماندهی و حفاظت شهر بیشابور اجرا شد به شکلی که این اثر تاریخی بستری مناسب برای جذب گردشگر است.

مدیر کل میراث فرهنگی فارس با اشاره به ایجاد موزه در بیشابور؛ از تجهیز آن به آزمایشگاه، کتابخانه و مرکز خدمات رفاهی خبر داد و گفت: کل مجموعه‌ی 156 هکتاری بیشابور، محصور شده است.

او نصب دوربین برای حفاظت از تنگ چوگان را یادآوری و خاطرنشان کرد که مسیر دسترسی به غار شاپور نیز ساماندهی و امکانات اولیه برای بازدیدکنندگان این اثر فراهم شده است.

امیری در عین‌حال از وجود مشکلاتی در شهر بیشاپور داد و گفت: اولین بحث وجود قبرستان است که  نباید هیچ دفنی در آن انجام شود؛ مسئله دیگر مسیر است؛ در سال 49 اداره‌های وقت میراث و راه، توافقی داشتند که مسیر قطع شود اما بعدها نه تنها این مسیر قطع شد بلکه آن را به راه اصلی بدل کردند.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس تصریح کرد که در پرونده ثبتی توضیح دا‌ده‌ا‌یم که مسیر دسترسی باید محلی باشد.

او خواستار همراهی اداره کل راه و شهرسازی فارس در نصب تابلوهای لازم برای منظر ساسانی شد.

معاون گردشگری و امور زائرین استانداری فارس نیز با اشاره به اینکه در واقع توسعه شهرستان‌ها و استان باید متاثر از این جریان باشد، گفت: برنامه‌ریزی فرمانداران باید برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و تاریخی بهتر و دقیق تر و متاثر از همین موضوع ثبت جهانی باشد‌.

ابراهیم فروزانی تصریح کرد: نکته مهمی که وجود دارد این است که ما نشان دهیم در منطقه‌ای واقع شدیم که این فرهنگ غنی هنوز زنده است و نفس می‌کشد‌.

وی اضافه کرد: در این راستا باید سراغ افرادی برویم که کننده کار هستند و توانمندی لازم برای اجرای رویدادهای فرهنگی برای توسعه صحیح شهرستان و بهره مناسب اقتصادی شهرستان‌‌ها و استان ‌را داشته باشند.

فروزانی اضافه کرد: در این رابطه مسئولیت اداراتی نظیر میراث فرهنگی و ارشاد استان بیشتر نمود دارد و رسانه‌ها‌به خصوص رسانه ملی که امکانات و زیر‌ساخت‌هایی با امکانات جهانی در اختیار دارد، سعی کند برنامه‌هایی را تولید کند.

او بر لزوم تدوین سند گردشگری برای سه شهرستان فیروزآباد، سروستان و کازرون، تاکید و ضرورت تخصیص اعتبارات لازم را متذکر شد.

معاون گردشگری استانداری فارس افزود: همکاران ما در مدیریت برنامه ریزی و راه و شهرسازی در اسناد توسعه‌ای در دست تهیه یا سند آمایش باید رویکرد توسعه‌ای مناسب این شهرستانها در اسناد مذکور را مد نظر داشته باشند.


انتهای پیام


نظر خود را ثبت کنید