ترامادول نخورید

داروساز کردستانی،گفت: مصرف قرص ترامادول حس لامسه را پایین می‌آورد، باعث کاهش سطح هوشیاری و سطح فکری، کاهش موقت اضطراب، ایجاد آرامش کاذب، موجب اعتیاد، وابستگی و تخریب شخصیتی می‌شود.

لقمان تابعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: ترامادول برای اولین بار در سال 1970 در کشور آلمان جهت تسکین دردهای بعد از عمل جراحی و کنترل دردهای مزمن پیشنهاد شد همچنین به دلیل اثرات خفیفی که در تسکین درد و خواص مخدری ضعیفی که دارد از آن به عنوان داروی ترک اعتیاد استفاده می‌کنند.

وی تصریح کرد: ترامادول یکی از داروهای مورد استفاده در زمینه دردزدایی است که برای کاهش دردهای بیماران سرطانی، زایمان و ناراحتی‌های بعد از عمل جراحی به کار می‌رود.

داروساز کردستانی، بیان کرد: قرص ترامادول متعلق به گروه ترکیبات شبه مواد مخدر است، که براساس آمارهای ستاد مبارزه با مواد مخدر این دارو جزو یکی از مواد پرمصرف افیونی قرار دارد، سنین بین 20 تا 30 سال بیشترین مصرف را داشته و بیشترین عوارض در همین سنین است.

تابعی افزود: مصرف بدون تجویز و اعتیاد گونه این دارو موجب بروز تشنج، نارسایی کبد و کلیه، مشکلات قلبی و عروقی و مرگ می‌شود و هر بیماری با هر مقداری از مصرف دارو که باعث تشنج شود باید برای 24 ساعت تحت نظر باشد.

وی گفت: امروزه می‌توان گفت که میزان مصرف مواد مخدر و مسکن‌ها دارای روندی رو به رشد است و به عنوان تجربه اولیه و تفریحی مصرف مواد در بیشتر موارد از اهمیت خاصی برخوردار است که مصرف آن در دانشجویان بیشتر است.

داروساز کردستانی، با اشاره به اینکه مصرف بیش از حد این قرص اعتیاد آور است، بیان کرد: ترامادول می‌تواند باعث وابستگی جسمی و روانی شود.

تابعی ذکر کرد: اگر چه قرص ترامادول علائم معمول مواد شبه مخدر را ایجاد می‌کند همچون سرگیجه، خواب آلودگی، تهوع، یبوست، تعریق و خارش، اما باعث تنگی نفس کمتر شده و موجب رها سازی هیستامین نمی‌شود.

وی افزود: این قرص می‌تواند از باز جذب مونوآمین ها مانند نواپی نفرین و سروتونین جلوگیری کند که این خاصیت به اثر ضد دردی آن کمک می‌کند با این وجود ، مانند شبه مخدرها، موجب افزایش دامنه تحمل درد می‌شود.

داروساز کردستانی، گفت: این دارو را نباید به طور ناگهانی قطع کرد این اقدام باعث سندوم ناخوشایند قطع مصرف می‌شود که علائم آن شامل اضطراب، تعریق، تهوع، اسهال، لرز، توهم، اختلال خواب و مشکلات تنفسی است.

تابعی بیان کرد: قرص ترامادول را نباید همراه با الکل، موادمخدر، داروهای آرام بخش، ضد افسردگی و ضد اضطراب مصرف کرد و همچنین در دوران حاملگی و شیردهی به دلیل اثرات مضر بر روی جنین و نوزاد نباید مصرف شود.

وی خاطرنشان کرد: این دارو نباید برای افراد زیر 18 سال تجویز شود به دلیل وابستگی که ترامادول ایجاد می‌کند نباید مصرف آن را به دیگران توصیه کرد به ویژه به فردی که سابقه اعتیاد دارویی دارد و تنها باید توسط فردی که دارو برای او تجویز شده استفاده شود.

تابعی در پایان یادآور شد: قرص ترامادول ضعیف تر از مرفین، پتدین و قوی‌تر از مسکن‌هایی نظیر بروفن و استامینوفن است و همواره توصیه می‌شود مصرف این دارو بیش از دو هفته مجاز نیست و باعث وابستگی دارویی و اعتیاد می‌شود.

انتهای پیام


نظر خود را ثبت کنید