معاون وزارت بهداشت:

از منابع سلامت حفاظت شود

  • تاریخ انتشار : 1397/8/23 ساعت : 14:49 - 5 سال قبل
  • از گروه : استان ها
  • زیرگروه : فارس
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید براینکه منابع سلامت در کشور محدود است و باید از این منابع حفاظت شود، خواستار خودداری از القای ارایه خدمات بیهوده و هزینه‌زا از سوی مراکز درمانی دولتی شد.

به گزارش ایسنا،‌ به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر علیرضا رئیسی در نشست ستاد تحول سلامت کلان منطقه پنج دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، گفت: در راستای استانداردسازی و ارتقای کیفیت خدمات بیمارستان ‌ ها و مراکز درمانی، رویکردی بسیار جدی در وزارت بهداشت وجود دارد.

او ادامه داد: در این راستا با تشکیل ستاد طرح تحول نظام سلامت، امور پیگیری شده و مشابه کارهایی که در وزارت بهداشت سیاست‌گذاری می شود، در کلان منطقه های کشور نیز دنبال می‌شود؛ یکی از این اقدامات کلان منطقه پنج با مرکزیت و محوریت شیراز است.

وی با اشاره به برگزاری نشست های مختلف در این زمینه، اقدامات موثر در زمینه استانداردسازی و ارتقای کیفیت را نمونه ای از ثمربخشی این تلاش ها و ایده ها برشمرد که در سطح کلان منطقه پنج بسیار برجسته بوده و به عنوان الگو انتخاب شده و در حال پیگیری است.

نماینده وزیر بهداشت در ستاد تحول سلامت کلان منطقه پنج کشور، محوریت نشست کلان منطقه پنج را ارائه گزارش عملکرد دانشگاه‌ها و دانشکده‌های کلان منطقه پنج کشور با دو موضوع محورهای ابلاغی از سوی وزارت بهداشت و همچنین نوآوری و ابتکارات حاصل از اصلاح فرایندهای حوزه درمان دانشگاه های این کلان منطقه عنوان و اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز یکی از دانشگاه‌های پیشرو در این زمینه است و بسیاری از اقداماتی که در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده، در سطح کلان منطقه پنج از سوی سایر دانشگاه ها دنبال می شود.

وی تاکید کرد: هدف وزارت بهداشت به هیچ وجه کاهش خدمات نیست؛ بلکه اعتقاد دارد که باید خدمات باکیفیت ارایه و از القای خدمات بیهوده و هزینه زا در بیمارستان ها که باعث شود بیماران هزینه زیادی پرداخت کنند، جلوگیری شود؛ همچنین باید هزینه‌های پرداختی دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و بیمه‌ها مدیریت شده و از منابع سلامت محافظت شود؛ این منبع محدودی است که باید به بهترین شکل برای افراد مستحق، به شکل درست و به جا استفاده شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: بحث صرفه جویی در منابع و کنترل هزینه ها شامل همه حوزه‌ها می‌شود که یکی از این حوزه‌ها درمان است؛ در حوزه‌های دیگر مانند بهداشت، آموزش، پژوهش، نیروی انسانی، کارکنان، پشتیبانی و مصرف انرژی نیز مورد بحث قرار گرفته و پیشنهادهای مختلفی وجود دارد که بتوانیم با کمک بخش خصوصی و مشارکت مردم و نیک اندیشان، از همه ظرفیت ها استفاده کنیم.

او با اشاره شاخص‌ترین مصوبات چهارمین نشست ستاد تحول سلامت کلان منطقه پنج کشور، گفت: مقرر شد تا برای ارتقای کیفیت سیستم الکترونیک بیمارستانی (HIS) تلاش و برای برقراری ارتباط HIS استان‌ها با یکدیگر در آینده، برنامه‌ریزی کنیم؛ با انجام این کار ضمن اینکه سرعت و کیفیت خدمات بالا می رود، کاهش هزینه‌های بیمار و راحتی بیمار را نیز به همراه دارد.

لزوم توجه به تمام ابعاد مدیریت هزینه ها در نظام سلامت

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با اشاره به برگزاری جلسات مختلف در این دانشگاه و کلان منطقه پنج کشور در زمینه اجرای طرح تحول سلامت به ویژه مدیریت هزینه ‌ ها، گفت: از راهکارهای مناسبی که در زمینه کنترل هزینه ‌ ها و صرفه‌جویی در منابع حتی خارج از سیستم دانشگاه ارایه شود، استقبال می کنیم.

دکتر علی بهادر افزود: در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با وجود تمام مسایل هزینه ‌ ای، پرداخت‌ها به صورت منظم انجام می‌شود و تلاش و مدیریت افراد در راستای صرفه جویی در هزینه ها قابل مشاهده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه موضوع کنترل و صرفه جویی در هزینه ها بیشتر در بیمارستان ‌ ها اجرا شده است، ادامه داد: مداخلات در زمینه کنترل و کاهش هزینه ‌ ها می‌تواند علاوه بر بیمارستان ‌ ها در سایر زمینه ها مانند نیروی انسانی در ابعاد مختلف نیز انجام شود تا به صرفه جویی در هزینه‌ها منجر شود؛ برای کنترل هزینه ‌ ها باید تمامی جوانب در نظر گرفته شود.  

بهادر نسبت به ثمربخشی این نشست ها در مدیریت صحیح هزینه ها و دستاورد حاصل از آن که ارتقای خدمات رسانی به مردم جامعه است، ابراز امیدواری کرد و گفت: دانشگاه های علوم پزشکی کشور باید به هم نزدیک باشند؛ در سراسر کشور به شکل های مختلف با نیروهای متفاوت و ماموریت های مختلف روبرو هستیم که اگر ساماندهی شده و شیوه های صرفه جویی در هزینه ها در دانشگاه های مختلف به یک صورت اجرا شود، کنترل بهتر هزینه ها را به همراه دارد.

بر اساس این گزارش و در ادامه این جلسه، نتایج پایش‌های انجام شده از سوی کارشناسان وزارت بهداشت و اقدامات انجام شده از سوی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های کلان منطقه پنج کشور ارایه شد.


انتهای پیام


نظر خود را ثبت کنید