شورای شهر هرمز: ممنوعیت ورود گردشگران به جزیره هرمز صحت ندارد

این یک شایعه است. قایق‌های حامل مسافر بدون توقف درحال تردداند.

مسؤول کمیسیون گردشگری هرمز، ممنوعیت ورود گردشگران و مسافران را به این جزیره شایعه خواند و گفت: رفت‌وآمد مسافران به هرمز بدون توقف یا جلوگیری، در حال انجام است.

محمد هرمزی که عضو شورای شهر هرمز (بندرعباس) است و به عنوان راهنمای محلی در این جزیره فعالیت نیز دارد، درباره خبر «ممنوعیت ورود گردشگران به هرمز» در پی سخنان اخیر امام جمعه بندرعباس، به ایسنا توضیح داد: این یک شایعه است. قایق‌های حامل مسافر بدون توقف درحال تردداند. البته نظری مطرح شده بود که به گردشگرنماهایی که فرهنگ بومی مردم این جزیره را مختل کرده‌اند، تذکر داده شود، اما اصلا درباره جلوگیری از ورود آن‌ها به این جزیره حرفی زده نشده است. اتفاقا ما در تلاشیم گردشگری پایدار را با کمترین تخریب و آسیب در هرمز توسعه دهیم.

او با اشاره به نظر کمیسیون گردشگری شورای شهر هرمز در این‌باره اظهار کرد: در این کمیسیون درباره زیرساخت‌ها و سامان‌دهی اماکن گردشگری و خدمات شهری تصمیم‌گیری می‌شود و اصلا حرفی از ممنوعیت ورود و خروج گردشگران مطرح نشده و تصمیمی در این‌باره گرفته نشده است.

با اشاره به ناهنجاری‌هایی که در روزهای شهادت امام رضا (ع) و رحلت پیامبر (ص) از سوی برخی مسافران ایجاد شده است، گفت: از جوامع محلی درخواست شده اگر قرار است تذکری داده شود، محترمانه باشد. ضمن این‌که مسؤولان این جزیره به هیچ وجه به برخوردهای ضرب‌الاعجلی اعتقادی ندارند و مطمئنیم چینین بحثی هم نبوده است.

سیدمجدالدین حسینی ـ بخشدار جزیره هرمز ـ نیز با تایید سخنان مسؤول کمیسیون گردشگری این جزیره به ایسنا گفت: ما همیشه به هرمز مسافر داشته‌ایم و هیچ‌وقت مانع حضور آن‌ها نمی‌شویم. البته همانطور که گردشگران خارجی با سفر به ایران قوانین کشور را رعایت می‌کنند، از گردشگر و مسافر ایرانی نیز انتظار داریم این قوانین را رعایت کند. هرمز بخشی از سرزمین ایران است و قوانین حجاب و شئونات اسلامی باید در آن رعایت شود.

او به سخنان امام جمعه بندرعباس که از قوه قضاییه خواسته بود به موضوع مسافران هنجارآفرین هرمز ورود کند، اشاره‌ کرد و داستان آن را به حرمت‌شکنی برخی از مسافران در ایام عزاداری پایان ماه صفر مربوط دانست و گفت: متاسفانه در شبی که مردم جزیره در حال عزاداری بودند، عده‌ای از مسافران بدون حجاب عرف کشور، به رقص و پایکوبی پرداختند. اشاره سخنان امام جمعه به این اتفاق بوده که قطعا افراد زیادی را ناراحت کرده است ‌ اما این قضیه باعث نشده از ورود گردشگران و مسافران به جزیره هرمز جلوگیری شود.

حسینی ادامه داد: درخواست ما این بود که در اسکله شهید حقانی (محل ورود مسافران به جزیره هرمز) بنرهایی درباره لزوم رعایت حجاب نصب کنند. از مردم بومی هم خواستیم شخصا وراد عمل نشوند و برخوردی با هنجارشکنان نداشته باشند و این موضوع را به مسؤولان واگذار کنند که قرار ما هم این بوده تذکر عادی و دور از تنش داده شود.

او درباره ممانعت از ورود گردشگران و یا مسافرانی مرد که لباس آزاد یا شلوارک پوشیده‌اند نیز توضیح داد: چنین برخوردی را شاهد نبودم. اصلا ندیدم از ورود شخصی که این‌طور لباس پوشیده باشد، مانع شوند. ما فقط از مردم خواسته‌ایم همانند گردشگران خارجی که به ایران سفر می‌کنند، قوانین کشور را رعایت کنند.

بخشدار هرمز احتمال داد توقف چند ساعته‌ای که در تردد قایق‌ها به این جزیره همزمان با تعطیلات رحلت پیامبر (ص) صورت گرفته است، این تصور را ایجاد کرده که ورود گردشگران به جزیره ممنوع شده است و در این‌باره توضیح داد: جمعیت ساکن در این جزیره ۶ هزار نفر است، درحالی‌که در سه روز تعطیلی ۱۱ هزار نفر به این جزیره سفر کردند. ناوگان دریایی توان پوشش این حجم از جمعیت را نداشت و مستند به گزارش‌هایی که در آن روزها دریافت کردم، انتقال مسافران برای حدود یک ساعت متوقف شده بود اما این با موضوع ناهنجاری‌هایی که برخی گردشگران در جزیره ایجاد کرده‌اند، ارتباطی نداشت.

حسینی درباره احتمال اعمال این محدودیت از ناحیه استان هرمزگان با توجه به واکنشی که امام جمعه بندرعباس اخیرا به موضوع رفتار برخی از مسافران این جزیره داشته است، به ایسنا گفت: اطلاعی ندارم. اگر چنین تصمیمی گرفته می‌شد حتما ما را هم در جریان می‌گذاشتند. به هر حال ما فکر می‌کنیم ممنوعیت ورود مسافران به جزیره شایعه دشمنان باشد، چون ورود و خروج مسافران و گردشگران به این جزیره بدون توقف همچنان ادامه دارد و ما پذیرای همه آن‌ها هستیم.


نظر خود را ثبت کنید