معاون پژوهشی دانشگاه خبر داد

انتخاب فناور تبریزی به عنوان پژوهشگر برتر کشور/تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه تبریز

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز از انتخاب دکتر سیروس خرم، فناور تبریزی به عنوان پژوهشگر برتر کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، اصغر عسگری در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان این مطلب اظهار کرد: جمعیت دانشجویی دانشگاه تبریز در حال حاضر، ۲۴ هزار نفر بوده و نزدیک به ۴۰ درصد آن‌ها در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند، ۵۰ درصد اساتید این دانشگاه، دانشیار و استاد تمام هستند. 

وی افزود: نزدیک به ۸۰ نفر پژوهشگر پسادکتری داریم که در مقایسه با سال‎های گذشته، رشد چشمگیری داشته است، ۳۰۰ آزمایشگاه تحقیقاتی در زمینه رشته‎های مختلف فعالیت دارند و آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه، سال گذشته رتبه اول را در شبکه آزمایشگاهی کشور کسب کرد. 

وی با اشاره به جایگاه علمی دانشگاه تبریز در رنکینگ‌های مختلف، ادامه داد: دانشگاه تبریز در رنکینگ تایمز ۲۰۱۹، در رشته‌هایی مثل مهندسی عمران، مکانیک، هوا فضا، برق الکترونیک و شیمی جزو ۵۰ تای اول و در مجموع جزو ۶۰۰ الی ۸۰۰ دانشگاه اول جهان است. 

عسگری در ادامه با اشاره به برنامه‎های معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در هفته پژوهش، اظهار کرد: در طول سال‌های گذشته، ۱۳۵ تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های مختلف منعقد کرده‎ایم و ۲۴ مورد نیز همکاری مشترک با کشورهای اروپایی و ترکیه داشته‌ایم. 

وی افزود: امروز از پژوهشگران برتر دانشگاه تبریز، فردا از پژوهشگران سراسر کشور در تهران و قبل از ظهر چهارشنبه (بیست و هشتم آذر ماه) که روز پژوهش استان است، از فناوران برتر دانشگاه‌ها، مدارس و دستگاه‎های اجرایی تجلیل می‎شود. 

وی در ادامه از اقدام معاونت پژوهش‌وفناوری دانشگاه تبریز برای اخذ وام ۴۰ میلیون دلاری به منظور تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه خبر داد و گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور تشویق برای خرید کالای ایرانی، پرداخت ۵۰ درصدی هزینه را برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی ایرانی بر عهده گرفته است. 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در ادامه در پاسخ به این پرسش که چرا اساتید به استناد به مقالات علمی خارجی، اصرار دارند و مقالات ایرانی را بی‎اعتبار می‎دانند، بیان کرد: پژوهش باید در کلاس جهانی اتفاق بیفتد، چرا که مقالات با سایر مقالات خارجی مقایسه می‎شوند، تلاش داریم تا این امکان را فراهم کنیم که دانشجویانی که مقالاتشان در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) منتشر می‎شود، امکان ترجمه آن به زبان انگلیسی را نیز داشته باشند. 

عسگری در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: نزدیک به ۴۰ الی ۵۰ درصد بودجه دانشگاه‌های کل کشور از محل شهریه دانشجویان خارجی پرداخت می‏‌شود و معتقد هستیم عدالت آموزشی در این خصوص باید رعایت شود. جذب دانشجوی خارجی به دلیل ارزآوری، برای دانشگاه خوب بوده و با توجه به این که تعداد دانشجویان خارجی نسبت به سال‌های گذشته، افزایش یافته و مقرر شده است بعد از نوروز ۹۸، کلاس‎هایی برای آموزش زبان فارسی به این دانشجویان تشکیل شود. 

وی در ادامه با اشاره به ارتباط دانشگاه تبریز با صنایع استان، بیان کرد: نگاه به این پروژه‌ها، حل مشکلات استان بوده و تنها نگاه مالی نداریم، سال گذشته، ۵۰ قرارداد به ارزش مالی هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در این زمینه منعقد شده است. 

وی تاکید کرد: برای صرف هزینه در زمینه تحقیق و توسعه، نیازمند وجود شرکت‎های قوی و فعال در این خصوص هستیم. 

عسگری در ادامه با اشاره به فعالیت‎های کارگروه پایش دانشگاه تبریز، بیان کرد: راهکارهای کاهش مصرف آب در صنایع مختلف در استان در این کارگروه بررسی می‎شود و مثلا استخری که شهرداری به تازگی درست کرده بود، خارج از نظارت‎ کارگروه پایش بود، در مجموع ۱۵۰ پایان‌نامه در گروه‌های زمین شناسی، کشاورزی، عمران و جغرافیا در زمینه بحران دریاچه ارومیه کار شده و این موضوع از سوی دانشگاه تبریز با جدیت دنبال می‎شود. 

وی افزود: در طرح کاهش ۴۰ درصدی مصرف حوضه‎های مختلف آب‌ریز به دریاچه ارومیه، حوضه آجی چای مربوط به حوزه اختیارات دانشگاه تبریز است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه تنها مقصر بیکاری دانشجویان نیست، اگر دانشگاه عملکرد خوبی در این زمینه نداشت، فارغ‎التحصیلان ما نمی‎توانستند در کشورهای خارجی نیز توانمندیشان را به نمایش بگذارند.

انتهای پیام


نظر خود را ثبت کنید