رونمایی از ۳ دستاورد پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان/تولید قارچی با قابلیت پیشگیری از پیری زودرس

  • تاریخ انتشار : 1397/9/17 ساعت : 14:26 - 5 سال قبل
  • از گروه : علمی
  • زیرگروه : پژوهش
در حاشیه نمایشگاه پژوهش و فناوری استان خراسان رضوی از دستاوردهای پژوهشی سازمان جهاددانشگاهی استان از جمله سامانه کنترل دسترسی لوتوس، نانو حامل لیپیدی کورکومین و قارچ خوراکی – دارویی انوکی رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، سامانه کنترل دسترسی لوتوس در این نمایشگاه با حضور سیدجواد حسینی، معاون هماهنگی امور زائرین استانداری خراسان رضوی، مهندس ابوالفضل مکرمی‌فر، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و دکتر رضا قنبری، رییس پارک علم و فناوری استان رونمایی شد.

سامانه کنترل دسترسی لوتوس که توسط پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی طراحی و عملیاتی شده است، یک فناوری رشد یافته برمبنای RF-ID است و از دو بخش سخت افزار و نرم‌افزار تشکیل شده است.

ایده اولیه این طرح بر اساس نیاز اماکن اقامتی نسبت به مقوله کنترل تردد مسافران مطرح شد. امروزه مسافرین برای تردد به اتاق‌های محل اقامت خود به جای کلیدهای فلزی قدیمی از کارت‌های هوشمند استفاده می‌کنند. مهمترین عامل بازدارنده در استفاده از این تکنولوژی قیمت بالا در کنار خدمات پشتیبانی ضعیف در محصولات وارداتی است. لوتوس یک سامانه کنترل دسترسی به دستگاه‌های الکتریکی است که از طریق یک نرم‌افزار واسط مدیریت و راهبری می‌شود. همچنین می‌توان از آن گزارش عملکرد استخراج کرد. در بومی سازی آن علاوه بر موارد امنیتی و کیفیت محصول به سلیقه و خواست مصرف کننده ایرانی توجه ویژه‌ای شده است.

همچنین در این نمایشگاه از طرح نانوحامل لیپیدی کورکومین که از سوی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی طراحی و عملیاتی شده است، توسط دکتر رضا قنبری، رییس پارک علم و فناوری استان رونمایی شد.

ضد باکتری و آنتی اکسیدانی، فعالیت ضد سرطانی، کاهش سطح کلسترول خون و کبد، افزایش عملکرد ایمنی بدن، بازدارندگی از بیماری‌های قلبی-عروقی و جلوگیری از آسیب غشاهای زیستی در مقابل پراکسیداسیون از اثرات بیولوژیک کورکومین است.

ظرفیت انکپسولاسیون بالا، امکان تولید در مقیاس‏ صنعتی، عدم استفاده از حلال آلی، کنترل رهایش کورکومین و افزایش پایداری کورکومین از دلایل اهمیت نانو حامل لیپیدی کورکومین است که در صنایع غذایی و دارویی قابل استفاده است.

در این نمایشگاه همچنین از قارچ خوراکی – دارویی انوکی که توسط گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ‌های صنعتی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی به تولید دانش‌بنیان رسیده بود، توسط دکتر رضا اقنوم، رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی رونمایی شد.

قارچ خوراکی – دارویی انوکی مقام چهارم را از نظر تولید جهانی در بین قارچ‌های خوراکی داراست. این قارچ به دلیل بافت ترد و نازک و طعم دلپذیر آن به صورت خام به‌ویژه در کشورهای آسیای جنوب شرقی برای مصرفی مانند تهیه سالاد استفاده می‌شود؛ علاوه بر خواص تغذیه‌ای، خواص دارویی متعددی برای قارچ انوکی گزارش شده است، این قارچ به دلیل داشتن پلی ساکاریدهای متنوع باعث بهبود سیستم دفاعی بدن و همچنین پیشگیری از پیری زودرس و سرطان می‌شود.


انتهای پیام


نظر خود را ثبت کنید