گزارش ایسنا از وضعیت مراکز معاینه فنی تبریز در بحبوحه‌ی اجرای طرح «LEZ»

با توجه به سابقه‌ی آلودگی هوا در کلانشهرهایی چون تبریز، طرح «LEZ» یا کنترل آلودگی هوا در این شهرها اجرایی می‌شود که مهم‌ترین لازمه‌ی این طرح، داشتن برگه معاینه‌ی فنی خودروست و خودورهای فاقد معاینه فنی از تردد در هسته‌ی مرکزی شهر منع شده و در صورت تخلف نیز جریمه می‌شوند.

به گزارش ایسنا، دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور در این رابطه به جریمه 50 هزار تومانی متخلفان اشاره می‌کند و می‌گوید: از آبان ماه به بعد و به ویژه در آذر ماه تهران و دیگر کلانشهرهای کشور شاهد وقوع پدیده وارونگی هوا هستند و میزان آلایندگی خودروها در این بازه زمانی سلامت شهروندان را با خطر جدی روبرو می‌کند. بر همین اساس طرح «LEZ» یا کنترل آلودگی هوا به عنوان یک اقدام پیشگیرانه اجرایی خواهد شد. 

اجرای طرح  LEZ  برای کنترل آلودگی هوای تبریز از 15 آذرماه

معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی نیز با اشاره به اهمیت اجرای طرحLEZ به منظور کنترل آلودگی هوای شهر، گفت: طرحLEZ از 15 آذر در محدوده‌های تعیین شده اجرا شده و صدا و سیمای مرکز استان نیز با برنامه‌های متنوع این طرح را به مردم اطلاع‌رسانی کند. 
  
وی  با بیان این‌که فاز نخست این طرح در مسیرهای رینگ بیرونی شمال چایکنار و رینگ بیرونی کمربندی آزاد تبریز اجرایی می‌شود، افزود: مراکز معانیه فنی باید حتی به صورت شبانه‌روزی فعال شوند و با اتصال به سامانه یکپارچه معاینه فنی وزارت کشور همه مراحل مورد نیاز برای اجرای طرح LEZ  انجام شود، بخش عمده مردم این موضوع را قبول خواهند کرد، اما بخشی از مردم نیز تا برگه جریمه را نبینند متأسفانه این طرح را قبول نمی‌کنند. 

وضعیت مراکز معاینه فنی تبریز در بحبوحه‌ی اجرای طرح «کاهش» چگونه است؟

با گذشت پنج روز از طرح کنترل آلودگی هوا در کلانشهر تبریز(از 15 آذرماه) و گسیل شهروندان برای اخذ برگه معاینه فنی، هنوز هم مراکز معاینه فنی خودرو شاهد تردد سنگین خوردها برای دریافت برگه معاینه فنی هستند، اما پرسش اینجاست که این روند(دریافت برگه معاینه فنی خودرو) در چه شرایطی انجام می‌شود و آیا مردم رضایت کافی از نحوه‌ی این کار دارند یا خیر؟ 
  
بر همین اساس خبرگزاری ایسنا، اقدام به گفت‌وگوی میدانی با مردم حاضر در مراکز معاینه فنی سطح شهر تبریز کرده است. 
  
برخی(بانوان و آقایان) از ساعت 10 شب در مقابل مرکز معاینه فنی شماره هفت واقع در خیابان مشروطه، روبروی دانشگاه پیام نور به صف ایستاده‌اند تا در همان اوایل صبح بتوانند خودروی خود را تحت معاینه فنی قرار دهند. 
  
برخی نیز که صبح زود آمده‌اند هنوز در انتهای صف طویل این مرکز معاینه فنی قرار گرفته و به صورت لاک‌پشتی حرکت می‌کنند، رفتارهای اعتراض‌آمیز مردم به راحتی قابل مشاهده است اما به علت سردی هوا در خودروهای خود نشسته و دم نمی‌زنند تا این پروسه با آرامش طی شود! 
  
در این میان حال و روز افرادی که خودروی دوگانه‌سوز دارند اصلاً پرسیدنی نیست، این‌گونه خودروها باید این پروسه را به نوعی دو بار طی کنند! و اگر نقصی در خودور وجود داشته باشد و نتواند برگه معاینه فنی را اخذ کند، راننده‌ مجبور است پس از رفع مشکل خود دوباره این مسیر چند ساعته را طی کند، هرچند برای گرفتن برگه معاینه فنی خودرو باید پروسه‌ای طی شود اما چند ساعته بودن این پروسه کار را قدری با مشکل مواجه و رضایت عمومی شهروندان را سلب کرده است. 

از ساعت 10 شب در صف ایستاده‌ام تا زودتر برگه‌ام را دریافت کنم!

یکی از رانندگان حاضر در این مرکز در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که از ساعت 10 شب در صف این مرکز معاینه فنی ایستاده است، افزود: بنده کارمند یکی از ادارات هستم و به سختی می‌توانم مرخصی بگیرم، از همین‌رو از نیمه‌ شب در این مکان حاضر شده‌ام تا بتوانم در همان اوایل صبح برگه را دریافت کرده و به امور زندگی خود برسم. 
  
وی با تأکید بر این‌که رفتار عوامل نیز چندان مناسب نیست و به کندی کار را انجام می‌دهند، یادآور شد: سال گذشته که برای دریافت برگه معاینه فنی اقدام کردیم، کار به این سختی نبود و به راحتی انجام می‌شد، اما امسال این روند بسیار سخت شده و نیازمند یک فرد غیرشاغل و  با حوصله است تا بتواند این پروسه را طی کند. 
  
راننده‌ی دیگری نیز که برای معاینه فنی خود در مرکز حاضر شده و تقریبا در اوایل صف حضور دارد، گفت: بنده نیز از ساعت دو شب در این مکان حضور یافته‌ام تا زودتر برگه‌ام را دریافت و به امور زندگی‌ام برسم، انتظار چند ساعته برای دریافت برگه معاینه فنی واقعاً مردم را آزرده خاطر ساخته و حتی عده‌ای از مردم نیز بعد از ساعت‌ها انتظار از گرفتن برگه معاینه فنی، صرف‌نظر کرده و می‌روند! 
  
وی مشکلات این امر را برای بانوان دوچندان دانست و گفت: همکار بنده دیروز ساعت 10 صبح برای معاینه فنی به مرکز موجود در مایان رفته و ساعت سه برگه‌ی خود را دریافت کرده بود. 

پذیرش ماشین گازسوز بدون کپسول با 44 هزار تومان در مرکز معاینه فنی!

یکی از عوامل پذیرش این مرکز در خصوص هزینه‌های معاینه فنی خودرو نیز گفت: ماشین بنزین‌سوز معمولی با 22 هزار تومان، گازسوز بدون کپسول با 44 هزار تومان و ماشین دو کپسوله با 56 هزار تومان پذیرش می‌شوند، اگر ماشین نقص فنی داشته باشد، بعد از اصلاح عیوب دوباره پروسه را طی کرده و اگر تا 14 روز پذیرش شود، صرفا پنج هزار تومان هزینه برای پذیرش پرداخت می‌کند. 
  
یکی دیگر از رانندگان که روند معاینه فنی خود را طی کرده و مورد تایید واقع نشده است، در این خصوص گفت: بنده از ساعت 10 شب در اینجا حضور دارم و به علت نقص فنی باید مجددا این مسیر را طی کنم؛ گرفتن برگه معاینه فنی امسال بسیار زمانبر شده و سال گذشته با راحتی این کار انجام می‌شد. 
  
یکی دیگر از رانندگان منتظر در صف مرکز معاینه فنی شماره شش تبریز واقع در میدان بسیج نیز که در انتهای صف خودروها ایستاده است، با بیان این‌که بنده از ساعت هشت صبح در اینجا حضور دارم و بعد از دو ساعت صرفا به طور لاک‌پشتی حرکت کرده و مسیر زیادی را اخذ برگه معاینه فنی دارم، گفت: از مسولان تقاضا داریم تعداد مراکز فنی را در سطح شهر گسترش دهند. 
  
وی با تأکید بر این‌که انتظار چند ساعته در این مسیر موجبات نارضایتی مردم را فراهم کرده و آرامش را از آنان سلب می‌کند، خاطرنشان کرد: امکان مراجعه به مراکز معاینه فنی خارج شهر نیز برای برخی میسر نیست، ما کار و زندگی داریم و امیدواریم مسئولان امر در این راستا چاره‌اندیشی کنند! 
  
یکی دیگر از رانندگان نیز در این‌باره افزود: در برخی مراکز معاینه فنی نیز گاهاً یک نفر خودرویی را تحویل مرکز می‌دهد و با بیان این‌که ماشین «اداره» است بدون توجه به نوبت خودرو را معاینه فنی می‌کند، این موارد در حقیقت تضییع حقوق مردم است! 
  
یکی از عوامل مرکز معاینه فنی شماره شش تبریز در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: گرفتن برگه معاینه فنی "حداقل" شش ساعت زمان بر بوده و در این مرکز هم معاینه‌ی خودورهای دوگانه سوز انجام نمی‌گیرد!

سال بعد نمی‌گذاریم این ازدحام ایجاد شود

رئیس ستاد مرکزی معاینه فنی معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری تبریز نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که در سطح شهر تبریز هفت مرکز معاینه فنی با 19 خط وجود دارد، افزود: ما در راستای سیاست‌های که معاینه فنی اعلام کرده است، سال بعد نخواهیم گذاشت که این ازدحام ایجاد شود و مراکز معاینه فنی خود را افزایش خواهیم داد. 
  
«امین صدرایی» با بیان این‌که پروسه‌ی افزایش مراکز معاینه فنی طولانی است، خاطرنشان کرد: بنابراین از سال بعد تعداد مراکز معاینه فنی سطح شهر را افزایش خواهیم داد؛ طرح مذکور نیز از 15 آذرماه اجرایی شده و در جهت کنترل آلودگی هوای شهر ادامه خواهد داشت. 
 
 رئیس پلیس راهور آذربایجان‌شرقی نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با تکذیب شایعاتی مبنی بر این‌که «تخلفات طرح کنترل آلودگی هوای شهر تبریز تا یک هفته اعمال قانون نمی‌شود»، گفت: معاینه فنی امر ضروری و همیشگی است و با توجه به این‌که طرح LEZ ابلاغ شده است، دست یک نفر نیست که اجرای آن را به تعویق بیندازد، این امر از 15 آذرماه در سطح شهر تبریز اجرا شده و برابر قانون اقدامات مورد نیاز انجام می‌گیرد. 
  
سرهنگ «ناصر میکائیلی» با بیان این‌که معاینه فنی خودرو هم برای ایمنی سرنشینان هم‌چنین برای جلوگیری از آلودگی هوا امری ضروری است، گفت: مراکز معاینه فنی سطح شهر دست بخش خصوصی است و این ازدحام در این بازه‌ی زمانی مشخص بروز کرده و مردم می‌توانند در شهرهای اطراف همانند اسکو، بستان‌آباد و... نیز نسبت به معاینه فنی خودروی خود اقدام کنند. 
  
وی با تأکید بر این‌که در استای انجام مواردی که در حوزه‌ی مدیریتی پلیس راهور استان است، همه تمهیدات، امکانات، نیروی انسانی و ... آماده بوده و در راستای تسریع در امورات مردم نیز نظارت‌هایی هم داشته‌ایم تا این روند در شرایط مناسبی انجام شود. 
  
بر اساس این گزارش، رضایت عمومی شهروندان در خصوص زمانی که برای دریافت برگه معاینه فنی خودرو اختصاص می‌دهند، در سطح مناسبی نبوده و به راحتی می‌توان گفت که مراکز هفت گانه‌ی معاینه فنی در استان کفاف این ازدحام را نمی‌دهد. 
  
چنانچه از گفته‌های رئیس ستاد مرکزی معاینه فنی معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری تبریز برداشت شد، این روند امسال ادامه خواهد داشت و مردم به ناچار مجبورند در این بازه‌ی زمانی که همه برای دریافت برگه معاینه فنی به سمت مراکز مربوطه گسیل شده‌اند، شرایط را تحمل کنند. 

گزارش از «مهری هاشم‌زاده» خبرنگار ایسنا در آذربایجان‌شرقی

انتهای پیام


نظر خود را ثبت کنید