محیط زیست , نشست خبرب , تالاب ها " />

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست همدان:

روزانه 60تن تفاله سفال لالجین به صورت غیرمجاز دپو می شود

  • تاریخ انتشار : 1396/11/1 ساعت : 14:42 - 6 سال قبل
  • از گروه : علمی
  • زیرگروه : محیط زیست
همدان - ایرنا - سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه پیشرفت طرح ساماندهی پسماند شهری لالجین صفر است، گفت: روزانه 60 تن تفاله سفال در شهر لالجین تولید می شود که در محل سایت نخاله های ساختمانی لالجین به صورت غیرمجاز دپو می شد.
سید عادل عربی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: محیط زیست اقدام به معرفی محل جدید دفن پسماند با حداقل شرایط زیست محیطی کرد و پس از آن پسماندهای واحدهای صنعتی به این محل انتقال داده شد.
وی اضافه کرد: از دیگر معضلات زیست محیطی در این منطقه پسماندهای شهری است که در این رابطه شهرداری مکلف به رفع مشکل و شرکت آب نیز ملزم به پاکسازی مسیر رودخانه شده است.
سرپرست حفاظت محیط زیست همدان با بیان اینکه پیشرفت در ساماندهی پسماندهای شهری لالجین صفر است، اظهار کرد: یکی از مشکل های اصلی در تامین زمین، اوقافی و زراعی بودن بیشتر زمین های موجود در لالجین است.
عربی تاکید کرد: زباله و نخاله های رها شده موجب تغییر در ترکیب و بافت خاک شده و تجزیه تفاله های سفال، کج و سرامیک، موجب فرسایش خاک می شود.

***تمام تالاب های فصلی همدان خشک شدند
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: تمامی تالاب های فصلی این استان خشک شدند و تالاب های انسان ساخت نیز روزگار ناخوشی را سپری می کنند.
یکی از این تلاب ها 'آق گل' ملایر است که اگر نیاز آبی این تامین نشود، استعداد تبدیل شدن به منشا گرد و غبار را دارد.
وی اضافه کرد: خشک شدن تالاب های طبیعی در این فصل طبیعی است و بیشتر تالاب های فصلی در این فصل از سال خشک و بی آب هستند.
وی بیان کرد: منبع آبی تالاب آق گل ملایر، ارتفاعات استان مرکزی و دشت کمیجان است و 2 سال گذشته به ریزش مناسب نزولات جوی سال های پر آبی را پشت سر گذاشت.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان اظهارکرد: در حال حاضر رسیدگی به وضعیت تالاب آق گل در دستور کار محیط زیست قرار گرفته و برای نهادهای مسئول وظایفی تدوین شده است که باید طبق اولویت بندی آنها را اجرایی کنند.
عربی تاکید کرد: یکی از مهمترین مشکلات پیش روی آق گل نبود آب برای سیراب کردن این تلاب است، بنابراین تا مدیریت بهینه آب در کشور اجرایی نشود نمی توان امیدوار به احیای تالاب ها بود.

** آلودگی هوا در همدان منشاء خارجی دارد
به گزارش ایرنا وی گفت: پس از پایش وضعیت هوای منطقه، مشخص شد که منشا ریزگرد و گرد و غبار همدان در خارج از استان است.
وی بیان کرد: برخی از مناطق کشور که منشاء گرد و غبارشان داخلی است به خاطر آلودگی ناشی از گاز بوده در حالیکه آلودگی هوا در این استان ناشی از گرد و غبار است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان افزود: با توجه به اینکه احتمال وجود کانون های داخلی گرد و غبار زیاد است، امسال هفت میلیارد ریال اعتبار برای شناسایی کانون های گرد و غبار پیش بینی شد.
عربی افزود: در حال حاضر پنج ایستگاه ثابت پایش کیفیت هوا در پنج شهرستان مستقر است و طبق مکاتبه یکی از نمایندگان با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست قرار است یک ایستگاه دیگر در استان همدان مستقر شود.
وی گفت: کیفیت هوای استان همدان امسال 80 روز در شرایط هشدار قرار گرفت که نسبت به 9 ماهه سال گذشته که 136 روز بود روند کاهش داشته است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان افزود: امسال 277 مورد اخطاریه برای واحدهای آلاینده صادر شده که منجر به تشکیل 77 پرونده قضایی در حوزه آلودگی هوا شده است.
وی اضافه کرد: در مقابل کاهش واحد های آلاینده در سالجاری شاهد روند افزایشی شمار واحدهای داوطلب برای صنعت عنوان 'صنعت سبز' در استان هستیم.

** خط و نشان محیط زیست برای مطب های خصوصی
وی درباره وضعیت پسماندهای مطب ها، آزمایشگاه ها و دندان پزشکی ها گفت: کار بی خطر سازی پسماندهای پزشکی در 95 درصد از واحدهای دولتی زیر نظر علوم پزشکی صورت می پذیرد و زباله های عفونی در مکان مناسب دفن می شوند.
وی با بیان اینکه مشکل اصلی محیط زیست پسماندهای پزشکی مراکز خصوصی است، افزود: 928 مطب و آزمایشگاه در این استان فعال است که روزانه 973 کیلوگرم پسماند پزشکی خطرناک توسط این مراکز تولید می شود.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان اضافه کرد: پسماندهای عفونی با پسماندهای عادی ترکیب شده و همراه با آنها دفن می شد که این رویه خطرات زیادی به همراه داشت.
عربی بیان کرد: پس از انعقاد قراردادی بین نظام پزشکی و شهرداری مقرر شد این پسماندها طبق اصول استانداردهای زیست محیطی دفن شوند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر این نوع زباله ها بی خطر سازی نمی شود بنابراین علوم پزشکی تا پایان سال جاری با معرفی سرمایه گذار برای پایان دادن به این وضعیت اقدام کند در غیر اینصورت شهرداری باید نسبت به خرید دستگاه بی خطر ساز اقدام کرده و طبق تعرفه این اقدام را انجام دهد.

** آب همدان آلوده نیست
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: هم اینک معدن شرکت اهرار در مجاورت و حریم آب سد سرابی تویسرکان قرار دارد با این وجود آب سد آلوده نیست.
عربی با ذکر اینکه امکان آلودگی آب توسط این شرکت نیز وجود دارد افزود: دستگاه هایی در این شرکت استفاده می شود که احتمال سر ریز شدن موادسوختی آنها به آبراه و داخل سد می رفت که اخطاریه های لازم برای پیشگیری از این وضع داده شد.
وی اظهار کرد: کیفیت آب سدها و رودخانه ها به صورت مستمر آزمایش می شود و 11 شاخص در هنگام پایش کیفیت آب از منظر آلودگی شیمایی، میکروبی و وضعیت فیزیکی مد نظر است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست همدان درباره آلودگی رودخانه عباس آباد نیز توضیح داد: طبق آزمایش های صورت گرفته این رودخانه از نظر آلودگی میکروبی دچار مشکل است هر چند این آب که برای مصارف آشامیدنی استفاده می شود پیش از ورود به چرخه مصرف تصفیه می شود.
عربی ادامه داد: 12منبع آلودگی در حریم رودخانه عباس آباد واقع شده است که موجب آلودگی این آب می شود با این وجود به صورت مستمر و آنلاین کیفیت آن بررسی می شود.

** قله الوند به عنوان اثر ملی طبیعی معرفی می شود
وی بیان کرد: موافقت نهادهای مسئول برای معرفی قله الوند به عنوان یک اثر ملی طبیعی دریافت شده و علاوه بر این درصدد معرفی چند قله موجود در این منطقه به عنوان یک اثر ملی طبیعی هستیم.
وی اضافه کرد: همچنین معرفی رودخانه گاماسیاب نهاوند، ذخیرگاه جنگلی نهاوند، غار سراب کبودرآهنگ به عنوان اثر ملی طبیعی در برنامه حفاظت محیط زیست است.
وی تاکید کرد: با هر گونه ایجاد واحد در منطقه الوند شهر همدان مخالف هستیم چون کافی است روزنه ای برای راه اندازی واحدی ایجاد شود، پس از آن مدیریت و جلوگیری از فعالیت آن دشوار و دردسر ساز است.
7526/2090
خرنگار: علیرضا جهانگیری**انتشار دهنده: سعید زارع کندجانی

نظر خود را ثبت کنید