کودکان لوس از اعتماد به نفس حقیقی برخوردار نیستند

یک مشاور خانواده در کردستان با اشاره به اینکه، لوس کردن کودک مانع رشد استعدادهای وی می شود، گفت: لوس کردن کودکان اعتماد بنفس حقیقی در کودک را دستخوش تغییر کرده و گاهی به صورت کاذب وی را دارای اعتماد به نفس بالا می سازد .

احمد امانی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه فرزندپروری صحیح از جانب والدین راهکاری کلیدی و موثر برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان است، اظهار کرد: اگر والدین در مقابل رفتارهای درست و نادرست کودکان رویه‌ای هماهنگ و کاربردی را در پیش بگیرند اعتماد به نفس کودک را در سنین پایین افزایش می‌دهند .

وی با ییان اینکه بر اساس روش‌های فرزندپروری علمی برآورده کردن تمام خواسته‌های کودک و تشویق تمام رفتارها، عمل صحیحی محسوب نمی‌شود، افزود: برخی والدین بر این باورند که با برآورده کردن تمام نیازهای کودک (چه معقول و چه نامعقول) به او لطف می‌کنند و موجب افزایش اعتماد به نفس وی می‌شوند.

این مشاور خانواده تصریح کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که این رویه مانع پرورش استعدادهای ذاتی کودک شده و به افزایش اعتماد به نفس حقیقی در او کمکی نمی‌کند .

وی با ذکر اینکه مهارت فرزندپروری موثر به تشویق رفتارهای مثبت کودک پرداخته و خواسته‌های معقول او را برآورده می‌کند، خاطرنشان کرد: در صورتی که والدین سهل‌گیر باشند یعنی خواسته‌های کودک را برآورده کرده اما انتظارات معقولی از وی نداشته باشند فرزندشان در زمینه پرورش استعدادهای خود ناتوان شده و توانمندی‌های او به اندازه کافی رشد نمی‌کند .

امانی در توضیح این امر گفت: در محیط چنین خانواده ای، تمام خواسته‌های کودک به سرعت برآورده می شود .

وی با اعلام اینکه کودکان چنین خانواده‌هایی از اعتماد به نفس حقیقی برخوردار نیستند، خاطرنشان کرد: فرزندان رشد یافته در این خانواده ها گاهی به صورت کاذب دارای اعتماد به نفس بالایی هستند .

وی در پایان یادآور شد: والدین باید توجه داشته باشند که برآورده کردن تمام خواسته‌های معقول و نامعقول کودک و به اصطلاح لوس کردن او مانع از رشد استعدادهای وی می‌شود .


انتهای پیام

نظر خود را ثبت کنید