ساخت و سازهای غیرقانونی در حریم ارومیه

عضو شورای شهر ارومیه گفت:یکی از چالش های اصلی ارومیه ساخت و ساز های غیر قانونی در حریم شهر است.

محمد رضا علیزاده امام زاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: یکی از چالش های اساسی در شهرهای بزرگ و ارومیه بحث کنترل ساخت و سازها و پیشگیری از رشد سکونتگاههای غیر قانونی به ویژه آنهایی که در حریم شهر ساخته شده اند، است.

علیزاده امام زاده درخصوص عواملی که باعث تثبیت نشدن حریم شهر ارومیه می شود تصریح کرد: ضعف برنامه ریزی شهری، نبود کمربند سبز و خط حریم طبیعی به عنوان مانع فیزیکی رشد شهر به صورت واقعی بر روی زمین، به تاخیر افتادن تصویب و اجرای طرح تفصیلی جدید، پایین بودن حساسیت ها نسبت به رشد سکونتگاه ها و ساخت و ساز های که نظارت برآنها نیست، افزایش مهاجرت به شهر ارومیه، قطبی شدن شهرهای بزرگ و متوسط،گرایش مردم به داشتن خانه های تک واحدی ولو در حاشیه شهر و... همه مسایلی هستند که موجب رشد غیر قانونی شهر ارومیه شده است.

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های شورای اسلامی شهر ارومیه در خصوص حل مشکلات حاشیه نشینی شهر ارومیه اظهار کرد: برای حل این مشکل جدیت همکاران راه و شهر سازی، قوه قضاییه و شهرداری در تهیه و تصویب طرح تفضیلی، مقابله با دلالان زمین در اراضی حریم شهر، نظارت مجدانه شهرداری برکنترل ساخت و سازها و پیشگیری از بی قانونی در حریم شهرها از جمله راه‌حل‌های برخورد با حاشیه نشینی در شهر ارومیه است.

عضو شورای شهر ارومیه خاطرنشان کرد: پایدار ترین عامل پیشگیری از مهاجرت به شهر ارومیه بهبود بخشیدن به اوضاع اقتصادی در نقاط دیگر استان و افزایش جاذبه‌ها و امکانات در روستاها و شهرهای کوچک و کاستن از عوامل دافعه در آن مکانهاست که این مهم نیز نیازمند برنامه ریزی بخشی و فضایی در سطح آذربایجان غربی بوده که سدی در برابر مهاجرت به شهر ارومیه شود.

 وی ادامه داد: شورای شهر نقش نظارت و تصمیم گیری را نسبت به اقدامات شهرداری در پیشرفت و دستیابی به اهداف رشد و توسعه شهر ایفا می‌کند و در دوره پنجم شوراها، مرکز پژوهش های شورای شهر ارومیه توانست با پشتوانه محکم و مستدل نخبه گان علمی و دانشگاهی در پیشرفت و توسعه اقتصادی، اجتماعی، هنری، شهرسازی و عمرانی مرتبط با برنامه‌های اجرایی شهر ارومیه برخوردار شود.

علیزاده امام زاده با تاکید براینکه شهر ارومیه جمعیت بالغ بر 750 هزار نفری داشته و مدیریت چنین شهری نیازمند هماهنگی نهاد های مرتبط شهری است افزود: هرگاه صحبت از مشکلات و مسایل شهر می شود باید حلقه مفقودی حل این مشکلات و مسایل را در هماهنگی دستگاه ها و داشتن مدیریت یکپارچه دستگاه های مرتبط در اداره شهر دانست.
انتهای پیام


نظر خود را ثبت کنید