وقوع 54 درصد آتش‌سوزی‌های 50 ساله گذشته در زاگرس

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان با اشاره به اینکه 54 درصد آتش‌سوزی‌های 50 ساله گذشته کشور در منطقه زاگرس رخ داده است، بر لزوم بکار گیری مشارکت مردمی برای حفاظت از عرصه‌های ملی تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، سعدی نقشبندی در جلسه کارگروه خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات بخش کشاورزی که در جهادکشاورزی کردستان برگزار شد، اظهار کرد: عوامل طبیعی مؤثر در وقوع و گسترش آتش‌سوزی در کنار عوامل انسانی مؤثر در وقوع آتش‌سوی که شامل آتش‌سوزی‌های غیرعمدی و آتش‌سوزی‌های عمدی است، دو دلیل اصلی آتش‌سوزی در طبیعت هستند. به‌طورکلی در خصوص علت‌های بروز آتش‌سوزی در پنجاه سال گذشته حدود 72 درصد نامعلوم، 23 درصد سهوی و 5 درصد عمدی گزارش شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان گفت: 54 درصد آتش‌سوزی‌ها در منطقه زاگرس، چهار درصد در منطقه شمال و 42 درصد در سایر مناطق کشور اتفاق افتاده است، تصریح کرد: اشکال حریق در پنجاه سال گذشته در کشور شامل 77 درصد حریق سطحی، 17 درصد حریق تنه‌ایی و 6 درصد حریق تاجی است.

وی با اشاره به اینکه روش‌های اطفاء حریق شامل حذف اکسیژن، حذف گرما و حذف مواد سوختنی است، گفت: مهم‌ترین مسئله‌ای که در پیشگیری از وقوع حریق در جنگ‌ها و مراتع و فضای سبز به نظر می‌رسد، تلاش در راستای بالا بردن فرهنگ و آگاهی عمومی در حفاظت از محیط زیست و پوشش‌های گیاهی آن است.

نقشبندی با ذکر اینکه این مهم تنها از طریق تجهیز جنگ‌ها به سیستم‌های ایمنی و آموزش عمومی در مقاطع مختلف سنی و شغلی میسر می‌شود، اظهار کرد: اقدامات پیشگیرانه نیز در تمامی مناطق در خطر به ویژه کوه آبیدر اندیشیده شده است.

وی با بیان اینکه حضور تمامی ارگانها در جوزه اطفاء حریق باید در عمل عینیت یابد و صورت گیرد، گفت: در رده‌های بعدی باید در تهیه تجهیزات لازم متناسب با نیاز و ارسال این تجهیزات به ادارات و ارگان‌های ذیصلاح و انعقاد قراداد با سازمان‌ها، ادارات و پای کار کشاندن ارگان‌های مردم نهاد به ویژه کانون کوهنوردان استان کردستان اقدام کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان به ضرورت عملیاتی بودن فعالیت افسران ارشد مامور به خدمت در یگان حفاظت منابع طبیعی اشاره و خاطرنشان کرد: لزوم تعامل با جوامع محلی و استفاده از دانش بومی در زمینه اقدامات حاکمیتی در این مدت بیشتر به چشم می‌آید، لذا با به کارگیری ظرفیت مشارکت مردم در حفاظت از عرصه‌های ملی می ‌توان حفاظت از اراضی ملی را به نحو احسن انجام داد.

انتهای پیام


نظر خود را ثبت کنید