مدیر حوزه های علمیه کشور مطرح کرد:

لزوم تهیه سند جامع نماز در استان قم/ایجاد رشته نماز در جامعه المصطفی

  • تاریخ انتشار : 1397/3/31 ساعت : 17:18 - 5 سال قبل
  • از گروه : استان ها
  • زیرگروه : قم
مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: لازم است سند جامع پنج ساله نماز برای استان قم تهیه و تدوین شود؛ در این راستا ایجاد رشته نماز در جامعه‌المصطفی به منظور ارتقای مهارت‌های روحانیون راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله علیرضا اعرافی صبح امروز در اولین جلسه شورای نماز استان در سال ۹۷  که در جامعة المصطفی برگزار شد با اشاره به نقش و جایگاه نماز در زندگی انسان گفت: هنگامی که از نماز به عنوان عبودیت نام برده شود با سایر شئونات اخلاقی و رفتاری عجین شده بر این اساس باید به صورت ویژه به مقوله نماز نگاه کرد. نماز یک مکتب و منظومه فکری، اخلاقی، رفتاری برای بشریت است و  با عبادت خداوند جامعه از فساد و فحشا دور می‌شود.

اعرافی با بیان اینکه نماز به حل مشکلات فردی و خانوادگی  کمک و زمینه را برای لذت‌های فوق طبیعی فراهم می‌کند، عنوان کرد: مسئولان دخیل در امر نماز باید در دریای نماز شناور باشند و نماز در تمام ابعاد رشد و عمق پیدا کند که مهمترین آن پایگاه نماز، یعنی مسجد است.در حوزه علمیه، اقدامات جهت توسعه و تعمیق هرچه بیشتر نماز در جامعه صورت گرفته و طرح آمایشی آغاز شده است که در آن ۲۴۰ کار ویژه تعریف شده  و ۴۰ نفر به صورت برجسته قرار است امور مربوط به نماز را در مساجد اداره کنند. لازم است سند جامعی در خصوص گسترش نماز تهیه و تدوین شود و باید به ازای هر ۱۴۰۰ نفر یک مسجد وجود داشته باشد، در سال ۱۴۱۴ تراز شاخص مسجدها باید به ۹۰ هزار برسد که البته برای آنها ۱۲۰ عنوان برنامه تعریف شده است.

وی افزود: بین ستاد نماز و مردم که ارکان اصلی نماز هستند باید تعادل مناسب برقرار و نقش‌ها روشن شود چراکه بار اصلی بر دوش مردم است و ستاد نماز تسهیل ساز و ریل گذار است.مردم در امر نماز باید فعال‌تر از گذشته باشند و لحظه‌ای غفلت نکنند چون به این فریضه آسیب وارد خواهد شد، ضمن اینکه باید بدانند دستگاه‌های اجرایی و ستاد نماز قرار نیست جای آنها را در امر گسترش نماز بگیرند، بر این اساس مردم باید خود را محور اصلی قرار دهند.

وی با بیان اینکه ۵۰۰۰ دانشجو در جامعه‌المصطفی در حال تحصیل هستند گفت: این تعداد افراد از ۱۳۰ تا ۱۴۰ ملیت هستند که در۱۳۰ رشته تحصیل می کنند و تا کنون ۵۰ هزار نفر فارغ التحصیل شدند.

رئیس جامعه المصطفی بیان کرد: از آنجایی که  الگوهای فکری و فرهنگی قم می‌توانند در جهان اسلام موثر باشد باید نگاه به قم بین‌المللی باشد.

وی با اشاره به راه‌اندازی شورای عالی هماهنگی نهادهای حوزه گفت: حوزه به سمت تحولات بزرگ در حرکت است؛ به زودی رشته‌هایی در خصوص نماز به منظور ارتقاء مهارت‌های روحانیون راه‌اندای می‌شود، سرفصل‌های آن تعریف شده است.سند جامع پنج ساله نماز برای استان قم باید تهیه و تدوین شود و در این راستا جامعة المصطفی کمک خواهد کرد این سند راهبردی تحقق پیدا کند.

 وی خاطرنشان کرد:در صورت تهیه این سند در سال جاری، از سال ۹۸ اجرا خواهد شد و در سند موضوعاتی همچون آسیب‌های موجود در بخش نماز، سیاست‌ها و  و نقش مردم در گسترش فریضه نماز،اطلس جامع، سرانه مسجدسازی و حضور مردم مشخص می‌شود. 

انتهای پیام


نظر خود را ثبت کنید