رئیس دانشگاه علمی‌کاربردی زنجان:

دانش باید از حالت کتابخانه‌ای به سمت تجاری‌سازی برود

رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی استان زنجان با اشاره به اینکه در حال حاضر دانش ما کتابخانه‌ای و نظری است، تاکید کرد: باید دانش را تجاری‌سازی کنیم.
حسن طغرانگار در گفت‌وگو با ایسنا از راه‌اندازی خانه کسب و کار در قالب تفاهم‌نامه با اداره‌کل ورزش و جوانان خبر داد و گفت: پارک علم و فناوری، مرکز شتابدهی کسب و کارهای فناورانه جوانان جهاددانشگاهی، مرکز رشد دانشگاه زنجان و سایر حوزه‌های مرتبط حمایت‌های خود را در بخش اشتغال انجام می‌دهند و دانشگاه جامع علمی‌کاربردی نیز به عنوان یک مکمل و با همکاری سمن‌ها سعی در بهبود فضای کسب و کار دارد.

وی با تاکید بر اینکه امروز باید درک متفاوت‌تری از دانش داشته باشیم، خاطرنشان کرد: در دوران پسارشته‌ای، افراد به معنای جامع عالم می‌شدند، همچنان که به آن‌ها ریاضیدان، منجم یا فیزیکدان اطلاق می‌شد؛ اما در قرن هجدهم با تشکیل دانشگاه‌ها گرایش به سمت تخصص‌گرایی و تعیین رشته ایجاد شد و پس از مدتی هم به این نتیجه رسیدند که این کار، گاهی ممکن است باعث جهل مرکب شود.

رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی استان زنجان ادامه داد: در دوران پسارشته‌ای دوباره مرز بین رشته‌ها فرو می‌ریزد که در محور نخست آن به این موضوع اشاره می‌شود که چند رشته‌ای بودن را کنار بگذاریم و مسائل جهان را تحلیل کنیم. در رویکرد میان‌رشته‌ای ارتباط آن‌ها چالشی است و در بحث فرارشته‌ای نیز علاوه بر فروریختن مرزها، دانش تبدیل به یک وضعیت گسترده می‌شود که همه افراد جامعه در آن دخیل هستند.

وی ادامه داد: امروز نمی‌توانیم ادعا کنیم که دانشگاه حرف آخر را می‌زند، ممکن است یک صنعتگر در مغازه خود حرفی برای گفتن داشته باشد. منکر تخصص‌گرایی نیستیم، هر کس که به نوآوری دست یابد، می‌تواند چرخه علم را توسعه دهد و باید به دانش جهانی و جامعه نگاه کنیم.

وی با اشاره به اینکه در تولید علم موفق عمل کردیم اما در تجاری‌سازی آن موفق نبودیم، تصریح کرد: دانش ما کتابخانه‌ای و نظری است، در حالی‌ که برای ارتقای دانش باید به فرآیندهای تجاری‌سازی و صنعتی کردن کمک کنیم که دانشگاه جامع علمی‌کاربردی می‌تواند یک حلقه موثر در این راستا باشد.

طغرانگار در مورد بودجه‌های دانشگاه و ۱۵ درصد حق نظارت که دانشجویان به حساب دانشگاه جامع علمی‌کاربردی واریز می‌کنند نیز اظهار کرد: این مبالغ مستقیماً به حساب دانشگاه در تهران واریز و جمع‌آوری می‌شود و مبالغی را برای واحدهای استانی در نظر می‌گیرند و ممکن است برخی استان‌ها بیشتر و برخی کمتر از مبلغ پرداخت شده، دریافت کنند.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه جامع علمی‌کاربردی برای فراهم کردن زیرساخت‌ها در سال‌های اخیر هزینه‌های زیادی کرده است، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم وضعیت استان زنجان در بازه زمانی میان‌مدت و بلندمدت را در نظر بگیریم، با توجه به برخورداری استان زنجان از یک فضای مجهز، توانسته اعتباری بیش از ۱۵ درصد حق نظارت پرداخت شده، دریافت کند.

طغرانگار با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته بخشی از اعتبارات موافقت‌نامه تحصیلی به تهران بازگشت، بیان کرد: در جلسه‌ای که برگزار شد، مصر بودیم که این اعتبارات نباید به تهران برگردد و برای هزینه آن‌ها در استان برنامه‌ریزی کردیم و به‌عنوان مثال جشن دانش‌آموختگی به‌عنوان یک اقدام هویت‌بخش با دستورالعمل جدید در واحدها برگزار می‌شود.

انتهای پیام

نظر خود را ثبت کنید