ماهاتیر محمد: احتمال پیروزی اپوزیسیون در انتخابات مالزی بالاست

رهبر اپوزیسیون مالزی تاکید کرد اعتراضات گسترده نشان می‌دهد برخی از حامیان سنتی مالای در ائتلاف حاکم اکنون به سمت مخالفان متمایل شدند و احتمال تغییر دولت در انتخابات ماه آتی ممکن است.

به گزارش ایسنا، ماهاتیر محمد، رهبر اپوزیسیون مالزی که بیشترین دوره زمامداری را داشته و پس از ۲۲ سال در ۲۰۰۳ بازنشسته شد، اکنون یک ائتلاف چهار حزبی برای عزل نجیب رزاق، نخست وزیر مالزی را برای انتخابات نهم مه رهبری می‌کند. ائتلاف حاکم نجیب برای حفظ قدرت عمیقا به اکثریت مسلمان مالای در مناطق روستایی فقیرنشین نیازمند است چرا که رای‌دهندگان طبقه متوسط در دو انتخابات گذشته به سمت اپوزیسیون رفته‌اند.

ماهاتیر محمد ۹۲ ساله گفت حمایت مالای‌ها از اپوزیسیون به صورت چشمگیری افزایش نشان می‌دهد. او با بیان اینکه اپوزیسیون به تغییر نظر تمامی حامیان دولت نیازی ندارد، گفت: شاید ما به حضور ۳۰ درصد آنها نیاز داشته باشیم. این میزان برای پیروزی ما کافی است.

با این حال ماهاتیر شانس پیروزی اپوزیسیون را ۵۰ – ۵۰ می‌داند زیرا به گفته او "تمایل دولت برای تقلب، تهدید مردم، استفاده از پول و حتی متوقف کردن روند انتخابات" بالاست.

نجیب رزاق ۶۴ ساله با رسوایی فساد گسترده شامل صندوق دولتی ۱ام‌دی‌بی روبروست که خودش آن را راه‌اندازی کرده است. این صندوق بدهی هنگفتی دارد و آمریکا و سایر کشورها در حال تحقیق درباره اختلاس برون مرزی و پولشویی هستند. نجیب شخصا هرگونه اتهام را رد کرده و منتقدان را اخراج کرده و انتشار گزارش درباره این رسوایی را منع کرده است.

ماهاتیر محمد تاکید دارد که مالاهای روستایی حجم رسوایی را دست‌کم گرفتند و با اعلام مالیات خدمات ۶ درصدی در سال ۲۰۱۵ با هدف افزایش درآمدهای دولتی به سختی تحت تاثیر افزایش هزینه‌های زندگی قرار گرفتند. او گفت: اکنون به هر کجا می‌رویم مردم زیادی به سمت ما می‌آیند که اکثر آنها مالای هستند. آنها بیرون خواهند آمد و به حرف‌هایمان تا آخر گوش خواهند داد. آنها حرکت نمی‌کنند، آنها جایی نمی‌روند. این نشان‌دهنده تمایل آنهاست. گمان می‌کنم موجی وجود دارد؛ اینکه آن را سونامی بدانید یا نه نمی‌دانم اما قطعا تغییری در قلب مالاهای روستایی به وجود آمده است.

ائتلاف جبهه ملی نجیب در انتخابات ۲۰۰۸ دو سوم اکثریت پارلمانی خودش را از دست داد. در سال ۲۰۱۳ این ائتلاف به کمتری شمار کرسی‌های پارلمانی دست یافت و برای اولین بار در آرای مردمی مقابل اپوزیسیون شکست خورد و از ۲۲۲ کرسی پارلمانی فقط ۱۳۲ کرسی دارد.

بیش از نیمی از ۲۲۲ کرسی پارلمانی در انتخابات ماه آتی که در خطر هستند، در دست مالای‌ها است که به صورت سنتی از حامیان قدرتمند دولت بوده‌اند. مالای‌ها و سایر گروه‌های بومی دو سوم، چینی‌ها حدود یک چهارم و اقلیت‌های سنتی و سایرین مابقی جمعیت مالزی را تشکیل می‌دهند.

نقشه‌های انتخاباتی جدید که اوایل امسال تایید شد به نفع ائتلاف نجیب رزاق است و زمان برگزاری این انتخابات هم جزو مسائل جنجالی است. برگزاری انتخابات در وسط هفته به کاهش حضور ۱۴.۹۴ میلیون واجد شرایط رای دادن می‌انجامد.

ماهاتیر محمد تاکید کرد: اگر انتخابات منصفانه برگزار شود، اپوزیسیون پیروز می‌شود. چنین تنفری از دولت موجب می شود تا مردم به اپوزیسیون رای بدهند اما قطعا دولت این قدرت را دارد که کاملا از این سیستم سوء استفاده کند. اگر هم اپوزیسیون پیروز شود و حد این پیروزی کوچک باشد، ممکن است بی‌ثباتی رخ دهد.

انتهای پیام


نظر خود را ثبت کنید