مدیرعامل شرکت گاز استان همدان خبر داد:

افزایش مصرف گاز همدانی‌ها/نصب کنتور هوشمند گاز در همدان

  • تاریخ انتشار : 1397/8/13 ساعت : 11:04 - 5 سال قبل
  • از گروه : استان ها
  • زیرگروه : همدان
مدیرعامل شرکت گاز استان همدان از افزایش 8.93 درصدی مصرف گاز در 7 ماهه امسال خبر داد و گفت: در 7 ماهه امسال یک میلیارد و 936 میلیون مترمکعب گاز در استان همدان مصرف شده است.

عبداله فیاض در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مصرف کل گاز استان در مدت مشابه سال گذشته یک میلیارد و 764 میلیون مترمکعب بوده است، تصریح کرد: نیروگاه شهید مفتح روزانه 5.7 میلیون مترمکعب گاز مصرف می‌کند به طوریکه در سال گذشته 900 میلیون مترمکعب مصرف این نیروگاه بوده است.

وی با بیان اینکه نیروگاه شهید مفتح همدان در نیمه نخست پارسال 687 میلیون مترمکعب گاز مصرف کرده است، اظهار کرد: مصرف گاز نیروگاه شهید مفتح در 6 ماهه نخست امسال 827 میلیون مترمکعب بوده که رشدی 20 درصدی داشته است.

فیاض خاطرنشان کرد: هزینه گاز این نیروگاه در 6 ماهه سال 96 افزون بر 37 میلیارد ریال و در مدت مشابه امسال نیز 45 میلیارد ریال بوده است.

نیمه دوم سال تأمین گاز استان پایدار است

وی با اشاره به تمهیدات لازم برای پایداری گاز در سطح استان همدان در نیمه دوم سال با توجه به کاهش دما و برودت هوا و افزایش مصارف گفت: در سطح استان مشکل خاصی نداریم چرا که در منطقه‌ای واقع شده‌ایم که چندین خطوط انتقال از داخل همدان عبور کرده و میزان مصرف ما را تأمین می‌کنند.

فیاض درباره اعمال محدودیت گاز در برخی از بخش‌ها، بیان کرد: محدودیت مصرف گاز از طریق ستاد به شرکت گاز معرفی می‌شود و دوست نداریم هیچ‌گونه محدودیتی برای صنایع و حتی برای نیروگاه که هر ساله اتفاق می‌افتد، اعمال شود.

وی با اشاره به اینکه قرارداد شرکت گاز با صنایع این‌گونه است که تعهدی برای گازرسانی و تأمین گاز آنها در چهار ماه از سال نداریم که معمولا مربوط به فصول سرد سال است، ادامه داد: با وجود اینکه این اگر گاز داشته و مشکلی نداشته باشیم حتما به آنها گاز می‌دهیم منتها تأکید ما استفاده از سوخت دوم مانند مازوت است که در زمستان این سوخت را درنظر داشته باشند.

مدیرعامل شرکت گاز استان همدان یادآور شد: در استان تنها صنعتی که کمی محدودیت برای آن قائل می‌شویم، نیروگاه شهید مفتح است که مجبور به اعمال این محدودیت هستیم.

وی با بیان اینکه تولیدات به قدر کافی است و کفاف مصرف داخل و حتی صادرات را نیز می‌دهد، افزود: امکان دارد 3 کارخانه سیمان استان هم با محدودیت‌های کوتاه‌مدت مواجه شوند اما در سال گذشته کارخانه‌های سیمان بسیار کم قطعی گاز داشتند.

کاهش 7 درصدی مصرف گاز در کارخانه‌های سیمان همدان

فیاض با اشاره به کاهش 7 درصدی مصرف گاز در کارخانه‌های سیمان استان، گفت: سه شرکت سیمان در سطح استان همدان مشغول به فعالیت هستند که مصرف گاز آنها در 6 ماه نخست سال گذشته 142 میلیون مترمکعب و در مدت مشابه امسال 131 میلیون مترمکعب بوده که با هفت درصد کاهش مصرف روبرو بوده‌اند.

وی ادامه داد: امسال نیز پیش‌بینی می‌شود قطعی گاز نداشته باشیم و محدودیتی برای کارخانه‌های سیمان اعمال نکنیم یا مصرف آنها را به نصف برسانیم که همه آن به تأمین گاز و پالایشگاه‌ها و خطوط انتقالی شرکت‌های زیرمجموعه شرکت ملی گاز ایران که در این زمینه مسئول هستند، مربوط می‌شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان همدان بیان کرد: هزینه مصرفی شرکت‌های سیمان در مدت 6 ماهه نخست پارسال 15.7 میلیارد تومان و نیز در 6 ماهه ابتدایی امسال 17 میلیارد تومان بوده است.

وی افزود: از 15 فروردین هر سال تا 15 آبان همان سال به عنوان فصل گرم و از 15 آبان تا 15 فروردین سال آینده فصل سرما محسوب می‌شود و همدان و سایر شهرستان‌های دیگر در اقلیم یک قرار می‌گیرند به جز شهرستان‌های ملایر، نهاوند و تویسرکان که در اقلیم دو قرار دارند.

افزایش هزینه‌های قبوض مشترکین گاز

فیاض با اشاره به اینکه هزینه‌های قبوض گاز مشترکین از سال 94 تا اواخر خردادماه امسال هیچ‌گونه افزایشی نداشته است، خاطرنشان کرد: این افزایش قیمت از ابتدای تیرماه سالجاری و حداکثر تا 15 درصد در صورتی‌که مشترک نسبت به سال گذشته خود افزایش مصرف نداشته باشد، اعمال می‌شود.

وی ادامه داد: هزینه پرداختی برای هر یک مترمکعب برای صنایع کوچک از 150 تومان به 100 تومان کاهش پیدا کرده و بدیهی است متوسط قیمت هر مترمکعب گاز مصرفی در فصول گرم سال برای مشترکین خانگی 150 تومان و در فصول سرد حدود 70 تومان است.

محاسبه پلکانی مصرف گازخانگی

مدیرعامل شرکت گاز همدان خاطرنشان کرد: بدیهی است با توجه به محاسبه پلکانی مصرف گازخانگی در صورت مدیریت در مصرف گاز قیمت آن می‌تواند به 476 ریال برای هر مترمکعب تقلیل پیدا کند که در صورت عدم رعایت الگوی مصرف و مدیریت آن این رقم برای مشترکین پرمصرف 555 تومان برای هر مترمکعب محاسبه می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه شرکت کنترل گاز اکباتان پنج هزار کنتور هوشمند برای پیاده‌سازی در استان در دست اقدام دارد، اظهار کرد: هنوز این امر عملیاتی نشده اما به هنگام اجرایی شدن آن این اقدام برای نخستین‌بار در کشور و در همدان به عنوان طرح پایلوت و بعد از آن در چند استان دیگر به صورت همزمان اجرا خواهد شد که طرح مورد نظر ابتدا از شهرک مدرس با پنج هزار مشترک عملیاتی می‌شود.

انتهای پیام


نظر خود را ثبت کنید